Terug naar ‘iPad Air krijgt usb-c in plaats van Lightning’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPad Air krijgt usb-c in plaats van Lightning’

Door Koen van Ekeren3 juni 2020 09:222 min. leestijd0

Twee jaar geleden stapte Apple bij de iPad Pro over op usb-c, maar bij de andere iPads bleef de vertrouwde Lightning-poort bestaan. Bij de nieuwste iPad Air 2020 komt daar misschien verandering in. Volgens de Japanse website Macotakara is de iPad Air van de vierde generatie uitgerust met usb-c in plaats van Lightning.

iPad Air usb-c

iPad Air usb-c

De website heeft dit vernomen van een Chinese leverancier. Die beweert dat de nieuwe iPad Air (4e generatie) een usb-c-aansluiting krijgt. Bij de 8,5-inch iPad mini die dit jaar verschijnt, zou de Lightning-connector wel behouden blijven. Verder meldt de leverancier dat de nieuwe iPad Air gebaseerd is op de 11-inch iPad Pro. Dit is niet verrassend, want de huidige iPad Air is ook ontwikkeld op basis van de oudere 10,5-inch iPad Pro.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerder gingen er al geruchten over een 11-inch iPad Air, die in de tweede helft van 2020 zou verschijnen. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zei onlangs dat Apple werkt aan een 10,8-inch iPad. Hierbij doelde hij waarschijnlijk op de nieuwe iPad Air.

Dat Apple onderdelen van de 11-inch iPad Pro gebruikt, betekent dat de thuisknop met Touch ID verdwijnt. Het apparaat ontgrendel je dan waarschijnlijk met gezichtsherkenning: Face ID. Een mysterieuze Twitter-lekker genaamd @L0vetodream beweert echter dat Apple denkt aan een andere oplossing. Hij meldde dat Apple Touch ID wil blijven gebruiken, maar dat de vingerafdrukscanner onder het scherm wordt geplaatst.

Voordelen

Als de iPad Air overgaat op usb-c, dan heeft dat allerlei voordelen. Met deze ingang wordt het namelijk veel gemakkelijker om allerlei randapparatuur aan te sluiten. Zo kun je een monitor aansluiten op je iPad Air voor extra schermruimte, of koppel je een usb-c-dock voor nog meer poorten. Meer hierover lees je in het artikel iPad Pro usb-c: wat kun je erop aansluiten?

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟

Bron: Macotakara

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar