Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPad Air krijgt usb-c in plaats van Lightning’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad mini


Lees verder na de advertentie

Twee jaar geleden stapte Apple bij de iPad Pro over op usb-c, maar bij de andere iPads bleef de vertrouwde Lightning-poort bestaan. Bij de nieuwste iPad Air 2020 komt daar misschien verandering in. Volgens de Japanse website Macotakara is de iPad Air van de vierde generatie uitgerust met usb-c in plaats van Lightning.

iPad Air usb-c

De website heeft dit vernomen van een Chinese leverancier. Die beweert dat de nieuwe iPad Air (4e generatie) een usb-c-aansluiting krijgt. Bij de 8,5-inch iPad mini die dit jaar verschijnt, zou de Lightning-connector wel behouden blijven. Verder meldt de leverancier dat de nieuwe iPad Air gebaseerd is op de 11-inch iPad Pro. Dit is niet verrassend, want de huidige iPad Air is ook ontwikkeld op basis van de oudere 10,5-inch iPad Pro.

Eerder gingen er al geruchten over een 11-inch iPad Air, die in de tweede helft van 2020 zou verschijnen. De betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zei onlangs dat Apple werkt aan een 10,8-inch iPad. Hierbij doelde hij waarschijnlijk op de nieuwe iPad Air.

Dat Apple onderdelen van de 11-inch iPad Pro gebruikt, betekent dat de thuisknop met Touch ID verdwijnt. Het apparaat ontgrendel je dan waarschijnlijk met gezichtsherkenning: Face ID. Een mysterieuze Twitter-lekker genaamd @L0vetodream beweert echter dat Apple denkt aan een andere oplossing. Hij meldde dat Apple Touch ID wil blijven gebruiken, maar dat de vingerafdrukscanner onder het scherm wordt geplaatst.

Voordelen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Als de iPad Air overgaat op usb-c, dan heeft dat allerlei voordelen. Met deze ingang wordt het namelijk veel gemakkelijker om allerlei randapparatuur aan te sluiten. Zo kun je een monitor aansluiten op je iPad Air voor extra schermruimte, of koppel je een usb-c-dock voor nog meer poorten. Meer hierover lees je in het artikel iPad Pro usb-c: wat kun je erop aansluiten?

Bron: Macotakara