Terug naar ’27-inch iMac 2022 krijgt een véél beter scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

’27-inch iMac 2022 krijgt een véél beter scherm’

Door Laura Grootaarts21 oktober 2021 09:312 min. leestijd0

Ben je van plan om een grotere iMac te kopen? Wacht nog maar even. Apple lanceert een nieuwe 27-inch iMac 2022 mogelijk begin volgend jaar, en hij heeft een aantal opmerkelijke vernieuwingen. Dat schrijft de zeer betrouwbare analist Ross Young.

24-inch iMac 2021

Eerder dit jaar verscheen er al een nieuwe kleine iMac met een vernieuwd en kleurrijk design. Die kreeg een groter scherm: hij groeide van 21,5 naar 24 inch. De grote iMac werd toen niet vernieuwd. Lange tijd werd gedacht dat ook die zou groeien, van 27 naar 30 of 32 inch. Maar het formaat van de grote iMac blijft waarschijnlijk onveranderd. Young weet echter ook te vertellen wat er dan wel nieuw is aan de 27-inch iMac 2022.

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €337 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

Nieuwe iMac 27 inch: scherm sterk verbeterd

De 27-inch iMac krijgt volgens Young een mini-led-scherm. Of in Apple-termen: een Liquid Retina XDR-display. Hierbij heb je achter het scherm heel veel kleine verlichtingszones, die individueel aan- of uit kunnen. Het voordeel? Een veel beter contrast en hogere helderheid. Bovendien krijgt de iMac 2022 een ProMotion-scherm. De verversingsgraad van het scherm kan hierbij – afhankelijk van de getoonde content – uiteenlopen van 24 tot 120 Hz. Alles op het scherm voelt daardoor net even vloeiender aan.

De 27-inch iMac 2022 krijgt hiermee dezelfde voordelen als de 14- en 16-inch MacBook Pro die Apple afgelopen maandag presenteerde tijdens een event. Ook deze Mac heeft een Liquid Retina XDR-display met ProMotion-technologie.

iMac 27 inch M1 Pro en Max

De toekomstige iMac belooft sowieso een soort ‘Pro’-model te worden. Naast het veel geavanceerdere scherm krijgt de iMac naar verwachting ook de M1 Pro en M1 Max-chip die ook in de nieuwe MacBook Pro zitten. De nieuwe iMac moet volgens Young verschijnen in het eerste kwartaal van 2022. Eerder had hij het al bij het rechte eind toen het ging om het formaat van de nieuwe iPad mini 2021 en het ProMotion-scherm van de nieuwe MacBook Pro 2021.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iMac
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar