Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws

‘Productie nieuwe iMac 27-inch 2022 komt op gang’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iMac 2021 kleuren


Lees verder na de advertentie

De geruchten over een nieuwe 27-inch iMac nemen steeds maar toe. Vorige week was nog in het nieuws dat deze iMac mogelijk in de lente van 2022 uitkomt. Nu lijkt het erop dat Apple’s toeleveranciers al bezig zijn met verzendingen.

Nieuwe iMac 27-inch 2022 in productie

Deze verzendingen zouden nu nog op beperkte schaal plaatsvinden, aldus het Taiwanese DigiTimes. Waarschijnlijk gaat het om losse onderdelen van de nieuwe iMac. Deze worden nu verstuurd naar grotere fabrikanten die uiteindelijk de assemblage van de nieuwe iMac gaan verzorgen.

Eerder dit jaar verscheen er een nieuwe 24-inch iMac met een opvallend kleurrijk design en een Apple M1-chip. De grote versie van 27 inch is nog altijd niet vernieuwd. Maar daar komt volgend jaar dus verandering in. Wat zal er dan zoal nieuw zijn?

Nieuwe iMac: wat mag je verwachten?

Volgens insiders gaat de nieuwe iMac enerzijds lijken op zijn kleinere broer die dit jaar verscheen. Dat wil zeggen: hij krijgt hetzelfde design maar dan in een donkerder kleurenschema. Anderzijds ‘leent’ de toekomstige iMac waarschijnlijk wat specificaties van de nieuwste MacBook Pro 2021.


kooptip

Zo wordt voor de iMac 27-inch dezelfde mini-led-techniek toegepast, waardoor het scherm een veel beter contrast en hogere helderheid krijgt. Ook krijgt het scherm naar verwachting ProMotion, oftewel een hogere verversingsgraad (maximaal 120 Hz). Alles wat je op het scherm doet en ziet voelt daardoor soepeler en sneller aan, zodat je geen computerogen krijgt. Je kent dit mogelijk al van de iPhone 13 Pro.

Maar dat is nog niet alles. De toekomstige 27-inch iMac krijgt waarschijnlijk dezelfde M1 Pro en M1 Max chips als in de nieuwe MacBook Pro. Ook verwachten we enkele poorten die op de kleinere iMac ontbreken, zoals HDMI en een sd-kaartlezer.

Laatste met Intel

De 27-inch iMac die op dit moment nog bij Apple te koop is, is een van de laatste Macs met een Intel-processor. Daarnaast is er nog de high-end Mac mini en de Mac Pro – ook al zo’n premium apparaat. Heb je een voorkeur voor een all-in-one desktop met een Intel-chip, dan ben je dus steeds vaker aangewezen op een refurbished iMac. Helemaal prima als je nog even de kat uit de boom wilt kijken.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de 27-inch iMac en andere Apple-actualiteiten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!