Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Wanneer komt de nieuwe iMac uit? Dit weten we tot nu toe

Auteur: Ward Edema
2 reacties
iMac 2021 wallpaper


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iMac komt eraan, compleet met snelle M3-chip. Maar wanneer is de releasedatum? Dit is er bekend.

Nieuwe iMac

De 24-inch iMac is inmiddels alweer meer dan twee jaar geleden aangekondigd. Met zijn hippe kleuren, dunne design en goede prestaties was het misschien wel het leukste nieuwe Apple-product in jaren.

Maar inmiddels is hij door alle andere Macs ingehaald als het om specificaties gaat. Want waar de iMac nog een M1-chip heeft, hebben nu álle andere Macs een variant van de M2. Hoog tijd voor vernieuwing dus: waar blijft de nieuwe iMac nou?

iMac M3: dit verandert er

De aankomende iMac houdt zijn hippe design – al dan niet met wat andere kleuren – en blijft ook hangen op een schermgrootte van 24-inch. Wel krijgt hij de gloednieuwe M3-chip. Deze is een stuk efficiënter dan de M1, wat voor betere prestaties, een lager stroomverbruik en minder hitteproductie moet zorgen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Apple M3-chip

Dat laatste is welkom voor de iMac: zijn dunne behuizing en beperkte koeling zou wel eens de reden kunnen zijn dat Apple de M2-chip voor dit model overslaat.

iMac 2023, of iMac 2024?

Doordat Apple voor de M3 kiest, moeten we nog even geduld hebben voordat de nieuwe iMac uitkomt. Hoewel we eerst nog spraken van een iMac 2023, moeten we inmiddels concluderen dat het waarschijnlijk om een iMac 2024 gaat.

Dat maakt Apple-analist Mark Gurman duidelijk in zijn voorspellingen. Hij verwacht de iMac met M3-chip namelijk pas begin 2024 – aannemelijk is dat het om de maand maart gaat. Ook de MacBook Air en Mac mini krijgen rond die periode de betere chip.

Wachten of niet?

Moet je wachten tot de nieuwe iMac 2024 uitkomt, of kun je ook gewoon voor de huidige 24-inch iMac gaan? Dat ligt maar net aan je gebruik. Wil je vooral je iMac inzetten voor browsen, documenten typen en het streamen van series en films? Dan heeft de M1 meer dan genoeg kracht, en waarschijnlijk wordt de chip nog lang ondersteund qua updates.

Blauwe iMac 2021

Maar wil je meer van je iMac, zoals gaming of 3d-werk, en wil je graag zo lang mogelijk up-to-date blijven met macOS? Dan kun je beter toch even wachten. De twee jaar sinds de release van de iMac klinkt dan weliswaar kort; in techtermen is het een eeuwigheid.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors