Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Spotify introduceert twee nieuwe functies voor Blend – dit zijn ze!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Nieuwe functies Spotify Blend


Lees verder na de advertentie

Vorig jaar introduceerde Spotify het vernieuwende ‘Blend’, waarmee je de lievelingsmuziek van jou en een vriend combineert in één gezamenlijke afspeellijst. Wij hebben hier ondertussen al heel wat uurtjes van genoten, maar de muziekdienst heeft zojuist een flinke update aangekondigd voor deze feature. Dit zijn de twee nieuwe Blend-functies voor Spotify!

Spotify ‘Blend’: twee nieuwe functies

Bij Spotify kun je sinds vorig jaar een zogenaamde ‘Blend’ maken. Met deze functie worden de lievelingsnummers van jou en een vriend als het ware in een blender gestopt en wordt er één gezamenlijke afspeellijst van gemaakt. Zo geniet je niet alleen van je eigen muzieksmaak, maar ontdek je ook de favoriete nummers en artiesten van een ander. Klinkt leuk, maar nu is het nóg leuker.

Terwijl je eerst alleen Blend-afspeellijsten kon maken met vrienden of familie, doen nu ook een aantal megapopulaire artiesten mee. Spotify-gebruikers kunnen namelijk hun eigen muzikale voorkeuren combineren met die van bepaalde artiesten om zo gedeelde afspeellijsten met ze te maken. Om welke artiesten het gaat? Onder andere BTS, Kacey Musgraves en Megan Thee Stallion, om er maar een paar te noemen.

Maak je zo’n afspeellijst, dan ontvang je een ‘sharecard’ met daarop ’taste match scores’. Oftewel: je krijgt een digitale kaart waarop staat hoe jouw muzieksmaak zich verhoudt tegenover die van de artiest. En daarmee kun je pronken op al je sociale media, net als de jaarlijkse Spotify Wrapped.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bovendien kun je nu je hele vriendengroep uitnodigen voor een Blend. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om één gezamenlijke Blend-afspeellijst te maken voor maximaal tien personen. Dat is veel meer dan voorheen, toen het slechts met z’n tweeën kon. Zo worden de favoriete genres van iedereen vertegenwoordigd in één gedeelde lijst – van hiphop tot country.

Blend maken? Dit is hoe!

Nog nooit van deze functie gehoord of heb je hem nog niet geactiveerd? Dan mis je écht wat. Ontdek daarom vooral hoe je een Blend kunt maken. Wie weet, misschien luisteren je vrienden naar wat verborgen pareltjes!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!