Terug naar Spotify introduceert twee nieuwe functies voor Blend – dit zijn ze!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Spotify introduceert twee nieuwe functies voor Blend – dit zijn ze!

Door Annemiek Lourensen30 maart 2022 16:362 min. leestijd0

Vorig jaar introduceerde Spotify het vernieuwende ‘Blend’, waarmee je de lievelingsmuziek van jou en een vriend combineert in één gezamenlijke afspeellijst. Wij hebben hier ondertussen al heel wat uurtjes van genoten, maar de muziekdienst heeft zojuist een flinke update aangekondigd voor deze feature. Dit zijn de twee nieuwe Blend-functies voor Spotify!

Nieuwe functies Spotify Blend

Spotify ‘Blend’: twee nieuwe functies

Bij Spotify kun je sinds vorig jaar een zogenaamde ‘Blend’ maken. Met deze functie worden de lievelingsnummers van jou en een vriend als het ware in een blender gestopt en wordt er één gezamenlijke afspeellijst van gemaakt. Zo geniet je niet alleen van je eigen muzieksmaak, maar ontdek je ook de favoriete nummers en artiesten van een ander. Klinkt leuk, maar nu is het nóg leuker.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Terwijl je eerst alleen Blend-afspeellijsten kon maken met vrienden of familie, doen nu ook een aantal megapopulaire artiesten mee. Spotify-gebruikers kunnen namelijk hun eigen muzikale voorkeuren combineren met die van bepaalde artiesten om zo gedeelde afspeellijsten met ze te maken. Om welke artiesten het gaat? Onder andere BTS, Kacey Musgraves en Megan Thee Stallion, om er maar een paar te noemen.

Maak je zo’n afspeellijst, dan ontvang je een ‘sharecard’ met daarop ‘taste match scores’. Oftewel: je krijgt een digitale kaart waarop staat hoe jouw muzieksmaak zich verhoudt tegenover die van de artiest. En daarmee kun je pronken op al je sociale media, net als de jaarlijkse Spotify Wrapped.

Bovendien kun je nu je hele vriendengroep uitnodigen voor een Blend. Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om één gezamenlijke Blend-afspeellijst te maken voor maximaal tien personen. Dat is veel meer dan voorheen, toen het slechts met z’n tweeën kon. Zo worden de favoriete genres van iedereen vertegenwoordigd in één gedeelde lijst – van hiphop tot country.

Blend maken? Dit is hoe!

Nog nooit van deze functie gehoord of heb je hem nog niet geactiveerd? Dan mis je écht wat. Ontdek daarom vooral hoe je een Blend kunt maken. Wie weet, misschien luisteren je vrienden naar wat verborgen pareltjes!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar