Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Deze nieuwe functie komt al snel naar je HomePod (mini)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
HomePod nieuwe functie


Lees verder na de advertentie

Het was een enorme verrassing: gisteren heeft Apple’s grote HomePod plots een comeback gemaakt. Van buiten lijkt deze nieuwe speaker sprekend op zijn voorganger, maar toch is er iets nieuws: een sensor om de temperatuur en luchtvochtigheid in je huis te meten. Heb je al een HomePod mini en denk je: ‘Hé, en ik dan?’ Geen zorgen – ook de kleine HomePod krijgt deze nieuwe functie.

HomePod 2023

In 2018 verscheen de HomePod, Apple’s eerste slimme speaker. Maar we kunnen er niet omheen: deze HomePod was een flop. Door het hoge prijskaartje bleven de verkoopcijfers zo laag, dat hij in 2021 alweer van de schappen werd gehaald. Al betekende dit niet het einde van de HomePod-lijn. De HomePod mini – die in 2020 uitkwam en 109 euro kost – bleek namelijk wél een groot succes.

Nu de kleine speaker zo populair is, heeft Apple besloten om de originele HomePod een tweede kans te geven. Gister werd namelijk de HomePod 2023 aangekondigd, die in tegenstelling tot zijn voorganger ook in Nederland beschikbaar is. Het design is bijna hetzelfde gebleven, al heeft hij wel een snellere A7-chip. En niet te vergeten: wat handige nieuwe functies.

Nieuwe functie HomePod

Één van deze nieuwe functies staat in het teken van je smart home. De HomePod 2023 heeft namelijk een ingebouwde sensor om de temperatuur en luchtvochtigheid in huis te meten, specifiek van de kamer waarin je hem plaatst. Volgens Apple is de sensor geoptimaliseerd voor gebruik binnenshuis, en werkt hij bij temperaturen tussen de 15ºC en 30ºC en luchtvochtigheidsgraden tussen de 30% en 70%.


kooptip

In de app Opdrachten kun je vervolgens automatiseringen voor je smart home-apparaten maken, die dan op bepaalde temperaturen of percentages reageren. Zo stel je bijvoorbeeld in dat je gordijnen automatisch sluiten wanneer het binnen 25ºC is. Of juist dat je verwarming automatisch wordt geactiveerd wanneer het minder dan 18ºC is.

En de HomePod mini dan?

Geen zorgen, Apple heeft al lang aan de HomePod mini gedacht. Analist Mark Gurman gaf namelijk in 2021 al aan dat deze kleine speaker een geheime sensor heeft om de temperatuur en luchtvochtigheid te meten. Maar tot de dag van vandaag is deze nog steeds uitgeschakeld.

Dat duurt niet lang meer, want Apple heeft bevestigd dat de sensor wordt geactiveerd met de volgende HomePod-update. Vanacht zijn namelijk de release candidates voor de volgende Apple-updates uitgebracht. En in de release notes van versie 16.3 voor de HomePod staat dat het mogelijk wordt om de temperatuur- en luchtvochtigheid te meten.

Wil je de sensor gebruiken, dan moet je de update dus installeren zodra hij beschikbaar is. Wanneer het zover is? Wij verwachten volgende week al. In dat geval kun je overigens nog meer nieuwe functies gebruiken. Zo zijn de achtergrondgeluiden verbeterd en kun je Siri nu de locatie van je vrienden of familie vragen – mits zij dit toestaan.

Wil je op de hoogte worden gebracht van de release van 16.3 en al het nieuws rondom de HomePod? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!