Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze 59 emoji komen dit jaar naar je iPhone, Mac en Watch!

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
nieuwe emoji 2019 apple dieren


Lees verder na de advertentie

Voor het geval dat het je niet is opgevallen: het is vandaag Wereld Emoji Dag 2019. Ter gelegenheid daarvan presenteert Apple de nieuwe emoji. Het zijn er 59 in totaal!

Nieuwe emoji 2019

Er zijn inmiddels al duizenden emoji’s, maar de collectie wordt zoals ieder jaar opnieuw uitgebreid. De nieuwe emoji zijn straks te vinden op je iPhone, ze zullen deel uitmaken van iOS 13, het nieuwe besturingssysteem. Overigens niet van de eerste versie daarvan, maar in een update die in oktober of november verschijnt, waarschijnlijk iOS 13.1. De nieuwe tekentjes zijn ook te vinden op je Mac en Apple Watch. Maar wat voor nieuwigheden kunnen we dit jaar verwachten?

Hand in hand

hand in hand emoji

Apple is vooral trots op de grote uitbreiding van de hand-in-hand-emoji. Die emoji – waarmee relaties worden uitgedrukt – is er nu ook al, maar vanaf dit najaar zijn er veel meer combinaties mogelijk. Je kunt een gender kiezen, huidskleur en de poppetjes ook nog verder personaliseren. In totaal kun je zo meer dan 75 combinaties maken.

Mensen met een handicap


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Apple staat er bekend om dat hun apparaten uitermate geschikt zijn voor mensen met een beperking. Op bijvoorbeeld de iPhone en de Mac vind je allerlei functies die de apparaten ook goed bruikbaar maken voor bijvoorbeeld doven en blinden. Die betrokkenheid sijpelt nu ook door in de nieuwe emoji-tekens. Zo is er een gehoorapparaat-, een hulphond- en een prothese-emoji.

En nog veel meer emoji’s

Maar daar houdt het nog niet mee op, want er komen nog tientallen andere varianten naar je toetsenbord. In de categorie dieren zijn bijvoorbeeld eindelijk een luiaard en flamingo toegevoegd. Op je emoji-boodschappenlijstje kun je voortaan onder meer knoflook en falafel kwijt. Ook zijn er nieuwe kledingstukken en voorwerpen op je emoji-toetsenbord te vinden. En misschien wel de beste toevoeging die je ongetwijfeld heel vaak gaat gebruiken: een gapende emoji.

Bekijk hieronder de sneakpreview van Apple! Wat is jouw favoriet?

nieuwe emoji 2019 applenieuwe emoji 2019 apple eten

Bron: Apple