Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone iPhone 11 iPhone 11 Pro

‘Nieuwe chip geeft iPhone 11 Pro bijzondere functie’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
R1-chip iPhone 11


Lees verder na de advertentie

Vanavond begint Apple aan zijn grootste evenement van het jaar: de iPhone 11-keynote. We weten al veel over de nieuwe iPhone 11 Pro; gisteren zetten we 24 vernieuwingen op een rij. Daar kunnen we op het nippertje nog een belangrijke aan toevoegen, want de iPhone 11 zou dankzij een nieuwe chip een meester zijn in het traceren van zoekgeraakte voorwerpen.

Nieuwe chip

In de iPhone zitten meerdere chips. De bekendste is de A-processor, die de rekenkracht op zich neemt. Sinds de iPhone 5s heeft deze ook een speciale ‘Motion’ co-processor aan zijn zijde en deze verwerkt de informatie van sensoren. Dit gaat bijvoorbeeld om het kompas, de gyroscoop, barometer, accelerometer en microfoon.

Bij alle drie nieuwe iPhone 11-modellen wordt de M-processor opgevolgd door een nieuwe R1-chip, schrijft MacRumors. De chip verwerkt dezelfde sensorgegevens als zijn voorganger, maar heeft daarnaast toegang tot veel meer sensor-informatie. De R1 haalt bijvoorbeeld informatie uit Bluetooth 5.1, inertial measurement unit (IMU) en Ultra-Wideband (UWB). Met deze gegevens kan een iPhone veel nauwkeuriger traceren waar hij is.

Apple Tag

Dit laatste is interessant, want eerder gingen er geruchten dat Apple werkt aan een Apple Tag waarmee je je zoekgeraakte spullen (zoals je sleutels en tas) kunt opsporen. Hierbij zou Apple gebruikmaken van Ultra-Wideband, een technologie die de nieuwste iPhones dus zouden ondersteunen. Met de technologie UWB zou de Apple Tracker veel nauwkeuriger zijn dan concurrerende trackers.


kooptip

Met het nieuws is het weer wat waarschijnlijker geworden dat de Apple Tracker binnenkort wordt gelanceerd – mogelijk al vanavond. Het is niet bekend of de tracker alleen werkt met de nieuwste iPhones. Mogelijk is de tracker er ook voor oudere modellen, maar werkt het dan alleen met bluetooth en is hij minder nauwkeurig.

Vanavond weten we misschien al meer. Via icreatemagazine.nl en ons Twitter-kanaal @icreate_NL houden we je live op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook verschijnen op de website artikelen over de onthullingen. Na afloop vatten we alles samen in een nieuwsbrief, zodat je helemaal op de hoogte bent.  Schrijf je hier in:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors