Terug naar ‘Nieuwe chip geeft iPhone 11 Pro bijzondere functie’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe chip geeft iPhone 11 Pro bijzondere functie’

Door Koen van Ekeren10 september 2019 10:582 min. leestijd0

Vanavond begint Apple aan zijn grootste evenement van het jaar: de iPhone 11-keynote. We weten al veel over de nieuwe iPhone 11 Pro; gisteren zetten we 24 vernieuwingen op een rij. Daar kunnen we op het nippertje nog een belangrijke aan toevoegen, want de iPhone 11 zou dankzij een nieuwe chip een meester zijn in het traceren van zoekgeraakte voorwerpen.

Camera-functie iPhone 11

Nieuwe chip

In de iPhone zitten meerdere chips. De bekendste is de A-processor, die de rekenkracht op zich neemt. Sinds de iPhone 5s heeft deze ook een speciale ‘Motion’ co-processor aan zijn zijde en deze verwerkt de informatie van sensoren. Dit gaat bijvoorbeeld om het kompas, de gyroscoop, barometer, accelerometer en microfoon.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Bij alle drie nieuwe iPhone 11-modellen wordt de M-processor opgevolgd door een nieuwe R1-chip, schrijft MacRumors. De chip verwerkt dezelfde sensorgegevens als zijn voorganger, maar heeft daarnaast toegang tot veel meer sensor-informatie. De R1 haalt bijvoorbeeld informatie uit Bluetooth 5.1, inertial measurement unit (IMU) en Ultra-Wideband (UWB). Met deze gegevens kan een iPhone veel nauwkeuriger traceren waar hij is.

Apple Tag

Dit laatste is interessant, want eerder gingen er geruchten dat Apple werkt aan een Apple Tag waarmee je je zoekgeraakte spullen (zoals je sleutels en tas) kunt opsporen. Hierbij zou Apple gebruikmaken van Ultra-Wideband, een technologie die de nieuwste iPhones dus zouden ondersteunen. Met de technologie UWB zou de Apple Tracker veel nauwkeuriger zijn dan concurrerende trackers.

Met het nieuws is het weer wat waarschijnlijker geworden dat de Apple Tracker binnenkort wordt gelanceerd – mogelijk al vanavond. Het is niet bekend of de tracker alleen werkt met de nieuwste iPhones. Mogelijk is de tracker er ook voor oudere modellen, maar werkt het dan alleen met bluetooth en is hij minder nauwkeurig.

Vanavond weten we misschien al meer. Via icreatemagazine.nl en ons Twitter-kanaal @icreate_NL houden we je live op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook verschijnen op de website artikelen over de onthullingen. Na afloop vatten we alles samen in een nieuwsbrief, zodat je helemaal op de hoogte bent.  Schrijf je hier in:

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Bron: MacRumors

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar