Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nieuwe Apple Watch-modellen gespot – en ze komen al snel uit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
nieuwe Apple Watch gespot


Lees verder na de advertentie

Er zijn afgelopen weekend wat nieuwe Apple Watch-modellen gespot – en het lijkt erop dat Apple ze al snel uitbrengt. Maar om welke modellen gaat het? En wanneer kun je ze verwachten?

Nieuwe Apple Watch gespot

De modellen zijn gespot in een database van de zogenaamde ‘Bluetooth Special Interest Group‘. Kort gezegd is dit een overzicht met daarin alle apparaten met Bluetooth-ondersteuning die binnenkort worden uitgebracht – dus die momenteel nog niet in de winkel liggen. De organisatie krijgt daarmee meer overzicht over welke apparaten hun methode ondersteunen.

In deze database zijn nu producten onder de naam ‘WatchOS Profile Subsystem 2023’ geregistreerd, wat betekent dat Apple binnenkort weer met nieuwe Apple Watch-modellen komt. Helaas onthult de database verder geen details. Sterker nog, we weten eigenlijk alleen dat het om de Apple Watch gaat door de naam ‘WatchOS’. Het blijft dus een mysterie welke modellen hiermee worden bedoeld, al kunnen we wel een goede gok doen.

Welke modellen?


kooptip

Ieder jaar verschijnt er een nieuwe versie van de standaard Apple Watch, dus het gaat hier in ieder geval om het model van dit jaar: de Apple Watch Series 9. Volgens de bekende Apple-analist Mark Gurman krijgt dit aankomende horloge een S9-chip, waardoor hij nog sneller en krachtiger wordt. Onlangs dook er zelfs een gerucht op dat hij een compleet nieuw kleurtje krijgt: roze!

Ook de Apple Watch Ultra is een mogelijke kandidaat, want Gurman gelooft dat dit model ook dit jaar nog een upgrade krijgt. Het zou dan de eerste ‘refresh’ voor deze Apple Watch zijn: dit luxe model verscheen vorig jaar pas en heeft vooralsnog geen opvolger gekregen. Ook de Ultra krijgt waarschijnlijk een S9-chip. En een nieuw kleurtje: niet roze, maar een donkere titanium-variant.

Release

De Apple Watch Series 9 wordt volgende maand al aangekondigd. Dan vindt Apple’s jaarlijkse iPhone-event plaats, en ieder jaar wordt dan ook de nieuwste Apple Watch onthuld. Ook de Apple Watch Ultra verwachten we dan te zien, al laat die mogelijk nog op zich wachten.

Wil je tot het event op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple Watch? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!