Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Veel meer verkeersdoden door afleiding: let op deze iPhone-functie

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
automodus iOS 11


Lees verder na de advertentie

Jarenlang werd het steeds veiliger op de Nederlandse wegen, maar in 2018 is het aantal verkeersdoden plots flink gestegen. In dat jaar kwamen 678 mensen om in het verkeer, een stijging van 11 procent. Een belangrijke oorzaak is afleiding door het gebruik van smartphones. Tijd om te zorgen dat jij in ieder geval je ogen op de weg houdt met deze iPhone-functie.

Niet storen tijdens autorijden iPhone

Niet storen tijdens autorijden iPhone

Het gebruik van je iPhone achter het stuur is levensgevaarlijk – dat weet iedereen. Toch kan het soms bijzonder lastig zijn om een Whatsappje of andere melding te negeren. Om ons te beschermen tegen deze verleidingen, riep Apple twee jaar geleden een speciale automodus in: Niet storen tijdens autorijden.

Wanneer je de functie inschakelt, voelt je iPhone het aan als je aan het autorijden bent. Meldingen worden dan stilgehouden: geen piepjes of bliepjes en het scherm blijft dan zwart. Intussen blijf je wel bereikbaar voor je favoriete contacten, zoals dat ook werkt bij het gewone Niet storen. Zo schakel je het in:

  • Open de Instellingen-app en tik op ‘Niet storen’.
  • Scrol naar beneden en tik onder ‘Niet storen tijdens autorijden’ op ‘Activeer’.
  • Kies voor ‘Automatisch’.


kooptip

Je iPhone gaat nu vanzelf over in de automodus als je met de auto rijdt. Zit je meestal op de passagiersstoel of reis je veel met de trein, dan kan dit automatisch activeren ook hinderlijk zijn. In dat geval kun je het op ‘Handmatig’ laten staan en de automodus via het Bedieningspaneel inschakelen. Zorg dan wel dat het auto-icoontje tussen de regelaars staat. Dat doe je via ‘Instellingen>Bedieningspaneel>Pas regelaars aan’.

Bron: CBS.