Terug naar Niantic komt na Pokémon GO met Harry Potter-game
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Niantic komt na Pokémon GO met Harry Potter-game

Door Terry Stooker9 november 2017 10:522 min. leestijd0

Weet jij nog waar je was in de zomer van 2016? Waarschijnlijk buiten met miljoenen andere gelijkgestemden op zoek naar Pokémon in Pokémon GO. Deze game werd zo populair dat de makers zelfs aangeklaagd werden voor overlast in Kijkduin. Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon GO, komt volgend jaar met een nieuwe game. Ditmaal wordt de fantasiewereld van Harry Potter vermengd met de werkelijkheid.

Harry Potter Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite

Niantic heeft met Pokémon GO zogeheten augmented reality-games wereldwijd op de kaart gezet. Hierbij wordt er via het scherm van je iPhone iets toegevoegd aan de echte wereld. In dit geval Pokémon die je kunt vangen en waarmee je kunt vechten bij gyms. De geruchten over een Harry Potter-variant hingen al een tijdje in de lucht en de hoop van veel fans wordt nu werkelijkheid. Niantic heeft officieel bevestigd bezig te zijn met zo’n game, die Harry Potter: Wizards Unite gaat heten.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Spelers gaan op verkenningstocht door buurten en steden over de hele wereld. Hiervoor gaan ze op avontuur, leren en gebruiken ze verschillende spreuken, ontdekken ze mysterieuze objecten, en zullen ze magische wezens en iconische karakters tegenkomen.

Hoe augmented reality precies wordt toegepast in deze game is nog niet bekend, maar laat zich gemakkelijk raden. Waar je bij Pokémon GO bijvoorbeeld Pikachu, Charmander en – heel veel – Caterpie ziet verschijnen in de echte wereld, zal dit nu gebeuren met kobolden, huiselfen en dementors. En in plaats dat je een Pokéball gooit, zullen we massaal met een toverstaf zwaaien. Wellicht wel naar hij-die-niet-genoemd-mag-worden.

Accio iPhone

Harry Potter: Wizards Unite wordt ontwikkeld in samenwerking met Warner Bros. Studios. Zij hebben de (film)rechten voor de razend populaire franchise. De game komt ergens in 2018 uit – ons geld zetten we op vlak voor de zomer(vakantie). Wij zitten er al klaar voor. Om met de woorden van Albus Parcival Wolfram Bertus Perkamentus te spreken: grijp jij dan gelijk naar je iPhone en begeef je je in het nachtelijke duister, op zoek naar die wispelturige verleidster: het avontuur?

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar