Terug naar Microsoft stopt met ondersteuning Office 2016 voor Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Microsoft stopt met ondersteuning Office 2016 voor Mac

Door Laura Grootaarts4 augustus 2020 09:382 min. leestijd0

Gebruik je op je Mac Office 2016? Dan moet je weten dat Microsoft binnenkort stopt met de ondersteuning hiervan. Dat is te lezen op een supportpagina van Microsoft.

microsoft office

Microsoft Office 2016: ondersteuning stopt dit najaar

Het staat er onopvallend, in kleine lettertjes: ‘Verbinden met Office 365-services via Office 2016 voor Mac kan niet meer na 13 oktober 2020. Dat komt omdat Office 2016 voor Mac op die datum het einde van de ondersteuning bereikt.’ Dat de ondersteuning vervalt, betekent niet direct dat de software compleet onbruikbaar is. Maar er komen geen nieuwe functies of beveiligingsupdates meer bij. Je zult steeds vaker merken dat er eigenaardigheden in de software sluipen. Bovendien kun je dus geen gebruik meer maken van de clouddiensten van Microsoft.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het stoppen van de ondersteuning komt op een onhandig moment. Het valt bijna samen met de update naar macOS Big Sur. Dus als er daardoor problemen ontstaan met Office, gaat Microsoft die meteen al niet meer oplossen.

Tijd voor iets anders

Kortom: het wordt misschien tijd om op zoek te gaan naar een alternatief voor Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Op de Mac heb je natuurlijk Pages, Numbers, Keynote en Mail. Die zijn helemaal gratis in gebruik, maar misschien ben je daar geen fan van. Je zou ook kunnen kijken naar Google Docs, maar dan moet je constant online zijn.

Bij Microsoft zelf kun je kiezen voor Office 2019. Dat is een eenmalige aankoop van € 149, maar ideaal is het niet: Outlook ontbreekt en je kunt de apps niet gebruiken op je iPad of iPhone. Bovendien is de ondersteuning hiervan in 2023 ook afgelopen. Kortom, ook Microsoft probeert je richting abonnement te duwen, met Microsoft 365: de vanaf-prijs is € 69 per jaar. Al met al ben je met het kopen van de losse versie niet bijzonder veel goedkoper uit dan met het afsluiten van een abonnement.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: Microsoft.com

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar