Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Microsoft stopt met ondersteuning Office 2016 voor Mac

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
microsoft office


Lees verder na de advertentie

Gebruik je op je Mac Office 2016? Dan moet je weten dat Microsoft binnenkort stopt met de ondersteuning hiervan. Dat is te lezen op een supportpagina van Microsoft.

Microsoft Office 2016: ondersteuning stopt dit najaar

Het staat er onopvallend, in kleine lettertjes: ‘Verbinden met Office 365-services via Office 2016 voor Mac kan niet meer na 13 oktober 2020. Dat komt omdat Office 2016 voor Mac op die datum het einde van de ondersteuning bereikt.’ Dat de ondersteuning vervalt, betekent niet direct dat de software compleet onbruikbaar is. Maar er komen geen nieuwe functies of beveiligingsupdates meer bij. Je zult steeds vaker merken dat er eigenaardigheden in de software sluipen. Bovendien kun je dus geen gebruik meer maken van de clouddiensten van Microsoft.

Het stoppen van de ondersteuning komt op een onhandig moment. Het valt bijna samen met de update naar macOS Big Sur. Dus als er daardoor problemen ontstaan met Office, gaat Microsoft die meteen al niet meer oplossen.

Tijd voor iets anders

Kortom: het wordt misschien tijd om op zoek te gaan naar een alternatief voor Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Op de Mac heb je natuurlijk Pages, Numbers, Keynote en Mail. Die zijn helemaal gratis in gebruik, maar misschien ben je daar geen fan van. Je zou ook kunnen kijken naar Google Docs, maar dan moet je constant online zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bij Microsoft zelf kun je kiezen voor Office 2019. Dat is een eenmalige aankoop van € 149, maar ideaal is het niet: Outlook ontbreekt en je kunt de apps niet gebruiken op je iPad of iPhone. Bovendien is de ondersteuning hiervan in 2023 ook afgelopen. Kortom, ook Microsoft probeert je richting abonnement te duwen, met Microsoft 365: de vanaf-prijs is € 69 per jaar. Al met al ben je met het kopen van de losse versie niet bijzonder veel goedkoper uit dan met het afsluiten van een abonnement.

Bron: Microsoft.com