Terug naar Deze coole camera-functie werkt ook op de iPhone XR & XS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze coole camera-functie werkt ook op de iPhone XR & XS

Door Laura Grootaarts17 september 2019 09:542 min. leestijd0

Het was misschien wel het beste moment van de keynote een week geleden: de demo van de app Filmic Pro. De makers lieten zien hoe een toekomstige versie van de app tegelijkertijd beelden toont van álle vier de iPhone 11 Pro lenzen tegelijkertijd. Naar nu blijkt werkt het ook op de andere iPhones uit 2018 en 2019. In de video helemaal verderop in dit artikel zie je de volledige demo.

Filmic Pro

Meerdere camera’s iOS 13

Tijdens de keynote liet de ontwikkelaar zijn dat je met de app op de iPhone 11 Pro de verschillende lenzen los van elkaar kunt gebruiken. Zo kun je op je scherm de beelden van de vier lenzen tegelijk zien: dat wil zeggen, de groothoeklens, de ultragroothoeklens, de telelens maar ook de selfie-camera. Dit helpt je om te kiezen welke weergave het best past bij de opname die je maakt. Maar je kunt ook via twee lenzen tegelijkertijd opnames maken. Als je bijvoorbeeld een interview doet, verschijnen jij en de geïnterviewde gelijktijdig in beeld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Filmic Pro liet zien hoe het werkte op de iPhone 11 Pro (Max), de iPhone met de meeste lenzen. Mensen vroegen zich meteen al af of het ook gaat werken op andere iPhones. Goed nieuws: Apple blijkt het in iOS 13 voor ontwikkelaars inderdaad mogelijk te hebben gemaakt om de camera’s los van elkaar aan te sturen. Het werkt ook op de andere nieuwe iPhone van dit jaar, de iPhone 11. En ook de iPhone XS (Max) en zelfs de iPhone XR kunnen ermee uit de voeten. Net zoals de iPad Pro 2018. De apps waarmee dit mogelijk is zullen binnenkort dus in de App Store verschijnen.

iOS 13

iOS 13 verschijnt aanstaande donderdag 19 september. Je iPhone krijgt met deze update allerlei nieuwe functies, waaronder een donkere modus en veel meer gereedschappen voor het bewerken van je foto’s en video’s. De iPad kun je pas later updaten: die krijgt met iPadOS een eigen besturingssysteem dat op 30 september verschijnt.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar