Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze coole camera-functie werkt ook op de iPhone XR & XS

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Filmic Pro


Lees verder na de advertentie

Het was misschien wel het beste moment van de keynote een week geleden: de demo van de app Filmic Pro. De makers lieten zien hoe een toekomstige versie van de app tegelijkertijd beelden toont van álle vier de iPhone 11 Pro lenzen tegelijkertijd. Naar nu blijkt werkt het ook op de andere iPhones uit 2018 en 2019. In de video helemaal verderop in dit artikel zie je de volledige demo.

Meerdere camera’s iOS 13

Tijdens de keynote liet de ontwikkelaar zijn dat je met de app op de iPhone 11 Pro de verschillende lenzen los van elkaar kunt gebruiken. Zo kun je op je scherm de beelden van de vier lenzen tegelijk zien: dat wil zeggen, de groothoeklens, de ultragroothoeklens, de telelens maar ook de selfie-camera. Dit helpt je om te kiezen welke weergave het best past bij de opname die je maakt. Maar je kunt ook via twee lenzen tegelijkertijd opnames maken. Als je bijvoorbeeld een interview doet, verschijnen jij en de geïnterviewde gelijktijdig in beeld.

Filmic Pro liet zien hoe het werkte op de iPhone 11 Pro (Max), de iPhone met de meeste lenzen. Mensen vroegen zich meteen al af of het ook gaat werken op andere iPhones. Goed nieuws: Apple blijkt het in iOS 13 voor ontwikkelaars inderdaad mogelijk te hebben gemaakt om de camera’s los van elkaar aan te sturen. Het werkt ook op de andere nieuwe iPhone van dit jaar, de iPhone 11. En ook de iPhone XS (Max) en zelfs de iPhone XR kunnen ermee uit de voeten. Net zoals de iPad Pro 2018. De apps waarmee dit mogelijk is zullen binnenkort dus in de App Store verschijnen.

iOS 13


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iOS 13 verschijnt aanstaande donderdag 19 september. Je iPhone krijgt met deze update allerlei nieuwe functies, waaronder een donkere modus en veel meer gereedschappen voor het bewerken van je foto’s en video’s. De iPad kun je pas later updaten: die krijgt met iPadOS een eigen besturingssysteem dat op 30 september verschijnt.