Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Man koopt 300 iPhones in Apple Store en wordt direct daarna beroofd

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Store Fifth Avenue


Lees verder na de advertentie

Het verliezen van een telefoon kan een pijnlijke ervaring zijn, zeker als het een iPhone is die je net nieuw hebt gekocht. Een 27-jarige man uit de Verenigde Staten kan daarover meepraten. Hij kocht 300 iPhones in de populaire Fifth Avenue-winkel van Apple in New York en werd kort na zijn vertrek beroofd.

Drie tassen met 300 iPhones

De man deed zijn aankoop volgens de politie van New York ’s nachts, in de Fifth Avenue Store van Apple die 24 uur per dag open is. Rond 01.45 uur stopte een winkelmedewerker 300 dozen met iPhone 13’s in drie grote tassen, die aan de man werden overhandigd.

Kort nadat de man met zijn honderden iPhones bij zijn auto was gearriveerd, stopte een voertuig en eisten twee overvallers de tassen op. Het slachtoffer vocht terug en kreeg daarbij een klap in het gezicht. De overvallers gingen er met één van de drie tassen vandoor, met daarin 125 iPhone 13-modellen. De waarde: zo’n 95.000 dollar.

Volgens de politie kocht het slachtoffer vaker grote hoeveelheden iPhones in de Fifth Avenue Store. De toestellen verkocht hij via zijn kleine bedrijf door. Het is niet duidelijk waarom hij zijn aankoop ’s nachts deed, noch of de overvallers op de hoogte waren van zijn koopgedrag. Het onderzoek is nog aan de gang en het slachtoffer raakte niet ernstig gewond.

Populaire iPhone


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De iPhone 13 maakt deel uit van de iPhone 13-serie die vorig jaar werd gelanceerd. De smartphone is nog altijd erg populair, aangezien hij bijna dezelfde functies heeft als de iPhone 14 – voor een veel lagere prijs. Koop het toestel alleen wel met mate.

Bron: 1010Wins Radio in New York (via MacRumors)