Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Magic Keyboard slurpt batterij iPad Pro leeg

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
ipad pro met magic keyboard


Lees verder na de advertentie

Er zijn problemen met het Magic Keyboard voor iPad Pro dat Apple sinds dit voorjaar verkoopt. Gebruikers klagen over het hoge verbruik van het toetsenbord. Maar dat is niet het enige wat er speelt.

ipad pro met magic keyboard

Dit voorjaar kwam er een nieuwe iPad Pro 2020 uit en tegelijkertijd kondigde Apple een Magic Keyboard aan voor deze iPad en de iPad Pro 2018. Met achtergrondverlichting, schaarmechanisme en een trackpad. De eerste reviews over het Magic Keyboard waren voornamelijk positief, maar niet iedereen is tevreden.

Magic Keyboard: batterij snel leeg

Het Magic Keyboard heeft zelf geen batterij: de iPad Pro voorziet het toetsenbord van stroom via een speciale poort, de Smart Connector. Maar nu blijkt dat iPads in sommige gevallen bijzonder snel leeg lopen als er een Magic Keyboard aan gekoppeld is. Overigens heeft lang niet iedereen last van dit probleem. Waarom het toetsenbord zo veel batterij slurpt, is nog onduidelijk. Sommige gebruikers zien hun batterij in rap tempo leeg lopen als ze de achtergrondverlichting van het toetsenbord gebruiken. Bij anderen speelt het probleem zelfs als de iPad in stand-by staat en het toetsenbord eromheen zit als een hoes. Het blog iPadInsight meldt een opmerkelijk groot verschil in verbruik tussen twee Magic Keyboards in combinatie met dezelfde iPad.

Accessoires opladen lastig


kooptip

Het batterij-probleem is niet het enige wat er speelt bij het Magic Keyboard. Er wordt ook ook geklaagd over de usb-c-aansluiting die het toetsenbord heeft speciaal voor het opladen van de iPad. Deze poort werkt niet altijd. Vooral als er gebruikgemaakt wordt van niet-officiële kabeltjes, wordt er niet opgeladen. Maar een Apple-kabeltje is geen garantie dat het wél lukt.

Apple heeft op dit moment nog niet gereageerd op de klachten. Het is ook niet duidelijk hoeveel consumenten last hebben van bovenstaande problemen.