Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze drie Macs kun je nu beter niet kopen: dit is waarom

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Macs niet kopen 2024

Ook in 2024 verschijnen er weer nieuwe Mac-modellen – en daarom is het verstandig om de volgende Macs voorlopig niet te kopen.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Macs niet kopen 2024

De ontwikkelingen op het gebied van Apple Silicon lopen als een speer. Waar Macs een aantal jaar geleden nog waren uitgerust met de Intel-chips, kwam Apple in 2020 plots met zijn eigen processors. Inmiddels is de volledige line-up van de Mac overgestapt. En wat begon met een M1-chip, bestaat het Apple Silicon-assortiment nu al uit maar liefst elf verschillende versies van Apple’s processor – elk met hun eigen specificaties.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De nieuwste aanwinst is de M4-chip. Deze werd aangekondigd tijdens een kort Apple-event op 7 mei, en op het moment van schrijven vind je hem alleen in de allernieuwste en meest geavanceerde iPad: de iPad Pro 2024. Maar uiteraard kan de Mac niet ontbreken! Verwachting is dat heel wat Macs hem krijgen – en voor drie modellen geldt dit al snel.

Welke Macs?

Als het aan Apple-kenner Mark Gurman ligt, zijn er ten minste vijf Mac-modellen die een M4-chip krijgen. Drie daarvan komen ergens in de komende maanden al uit: een nieuwe Mac mini, iMac en MacBook Pro. Volgens Gurman liggen ze ‘later dit jaar’ in de winkels. Heb je je zinnen gezet op een van deze modellen, maar heb je er niet per direct een nodig, dan kun je deze Macs nu dus beter niet kopen en wachten tot later in 2024.

Overigens zijn dit niet de enige Macs die een M4-chip krijgen. Gurman gelooft dat de MacBook Air in de lente van 2025 aan de beurt is. Ook de Mac Studio en Mac Pro krijgen een upgrade, maar wel pas in de tweede helft van volgend jaar.

Release?

Hoewel Gurman wel een schatting geeft, zijn er nog geen concrete releasedatums bekend. Al kunnen we wel vast een gok doen. Volgens de Apple-kenner komen de Mac mini, iMac en MacBook Pro met M4 later in 2024 uit. Waarschijnlijk vindt de aankondiging hiervan plaats tijdens een Apple-event. De kans is dan ook groot dat Apple de eerste M4-Macs onthult tijdens het grote iPhone 16-event in september. Zo niet, dan volgt er waarschijnlijk een Mac-event in oktober, net als in 2023.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de aankomende Macs? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!