Terug naar ‘Macs krijgen vanaf 2020 een processor van Apple’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Macs krijgen vanaf 2020 een processor van Apple’

Door Sven Lamers18 oktober 2018 10:082 min. leestijd2

Dat Apple erg krachtige processors in de iPhone en iPad gebruikt, weten we inmiddels al. De relatief betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt zelfs dat deze krachtig genoeg zijn om binnenkort in MacBooks en iMacs gebruikt te worden. Vanaf 2020 zou het mogelijk al zo ver zijn. Daarnaast verwacht Kuo dat de A-processors ook in de Apple Car gebruikt gaan worden – al is het daarbij nog maar zeer de vraag hoe en in welke vorm die ooit verschijnt. Volgens Kuo zien we hier meer van in 2023.

a9-chip-iphone

Macs met A-processors

De voordelen van bijvoorbeeld een ‘A14′-processor in de MacBook zijn legio. Deze processor op basis van de zogeheten ARM-architectuur is vele malen energiezuiniger dan de processors van Intel, bovendien is Apple niet meer afhankelijk van de planning van een ander bedrijf. Intel heeft de laatste jaren zijn nieuwe processors vaak uitgesteld, waardoor Apple’s Macs later moesten uitkomen of een oudere processor-versie kregen. Als Apple de chips voor de Macs zelf maakt, zijn deze problemen verleden tijd. Ten slotte zou Apple meer kunnen verdienen aan de Macs omdat het de processors van Intel niet meer hoeft te kopen. Eventueel zou Apple zelfs de prijs van Macs kunnen verlagen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple Car met A-chip

Voor de lange termijn denkt Kuo dat Apple ook zijn eigen processors in ‘Apple Car’s Advanced Driver Assistance System’ gaat bouwen. Hij verwacht daarnaast dat met deze chips auto’s mogelijk zijn die helemaal of bijna helemaal autonoom kunnen rijden. Dat wordt mogelijk gemaakt door nog sneller processors die met het 3 of 5 nanometer fabricageproces zijn gemaakt.

Gouden tijden voor TSMC

Apple’s chipfabrikant TSMC zal hier heel blij mee zijn. Het bedrijf is nu al de enige producent van de A12 en Apple zal in de toekomst dus nog meer orders plaatsen. In het verleden verdeelde Apple zijn chip-orders tussen TSMC en Samsung, maar met laatstgenoemde is er uiteraard een klein belangenconflict.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Dirk
Lezer
Dirk

Mooi. Als het toetsenbord maar van een ander merk is.

Jasper
Lezer
Jasper

Betekent dit niet dat Bootcamp straks niet meer mogelijk is?
Dat zou me vies tegenvallen.