Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Macromodus iPhone 13 Pro vanaf iOS 15.2 snel uit te schakelen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Macromodus iPhone 13 Pro


Lees verder na de advertentie

Hoe gaaf de iPhone 13 Pro macromodus ook is, het is vrij irritant dat je het niet handmatig in- en uit kan schakelen. Daar komt nu verandering in.

iPhone 13 Pro macromodus

Met de nieuwe ultrawide-camera van de iPhone 13 Pro kun je voor het eerst zogenaamde macrofoto’s maken. Dit houdt in dat je op een veel kleinere afstand scherp kan stellen, en daarmee met veel detail objecten van dichtbij vastlegt.

Helaas had Apple op typische Apple-wijze geen handmatige controls hiervoor toegevoegd. Dit houdt in dat de macromodus automatisch in werd geschakeld als je je telefoon op een object op korte afstand richtte. Vooral als je wat meer controle wilt over de camera van je telefoon, is dit een storende functie.

iOS 15.1 en Instellingen

In iOS 15.1 werd de macromodus al een klein beetje aangepast. In ‘Instellingen>Camera’ is namelijk een schakelaar toegevoegd waarmee je de automatische macromodus uitschakelt.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Als de automatische macromodus is uitgeschakeld, dan moet je handmatig de ultrabrede camera (0,5x) selecteren om van dichtbij scherpe foto’s te kunnen maken. Een stuk handiger, maar nog steeds een beetje verwarrend. Bovendien is de focus van de ultrabrede camera daardoor niet handmatig aan te passen.

iOS 15.2 bèta 2: eindelijk opgelost?

In iOS 15.2 lijkt Apple eindelijk met een betere oplossing te komen. In de tweede bèta van deze update is er namelijk een nieuwe macroknop toegevoegd aan de Camera-app. Deze verschijnt als je de automatische macromodus hebt uitgeschakeld in Instellingen.

De nieuwe knop komt linksonderin in beeld als je de camera op een object dichtbij richt. Zo heb je volledig controle over wanneer je de modus in- of uitschakelt, en zie je direct wanneer je ‘m kunt gebruiken. Dat werd tijd!

De volledige release van iOS 15.2 wordt eind dit jaar verwacht. Welke functies er nog meer aan zitten te komen in deze update, lees je in ons artikel: iOS 15.2 bèta 2 is uit: nieuwe functies voor Mail, AirTags en meer.

Bron: 9to5mac