Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

macOS Sonoma 14.4.1 is uit (en pakt een groot probleem aan)

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
macOS Sonoma

Er staat een nieuwe update klaar voor je Mac: macOS Sonoma 14.4.1 is een tussentijdse update die enkele irritante problemen verhelpt. Dit moet je weten over deze nieuwste versie van macOS Sonoma.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte blijven van Apple-updates? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

macOS Sonoma 14.4.1: dit is er nieuw

Begin maart werd macOS 14.4 geïntroduceerd. Met nieuwe emoji’s, handige podcast-transcripten en … enkele irritante bugs. Een van de meest gehoorde klachten was dat macOS 14.4 docks en beeldschermen onbruikbaar maakte. De Mac slaagde er niet in om de accessoires nog te herkennen. Zelfs na een herstart of het opnieuw verbinden van de apparatuur bleef het probleem bestaan.

kooptip

In macOS 14.4.1 wordt deze ergernis gelukkig weer opgelost. Apple licht in de release-notes toe welke fouten er met deze update zoal zijn aangepakt:

Release-notes macOS Sonoma 14.4.1

  • Op USB-hubs aangesloten externe beeldschermen werden mogelijk niet herkend
  • Tegen kopiëren beveiligde Audio Unit-plug-ins die ontworpen zijn voor professionele muziekapps konden mogelijk niet worden geopend of kwamen mogelijk niet door de validatie
  • Apps met Java werden mogelijk onverwacht gestopt

macOS Sonoma 14.4.1 downloaden

Wil je macOS Sonoma 14.4.1 downloaden en installeren op je Mac? Open ‘Systeeminstellingen’ en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Klik op ‘Werk nu bij’ om de update te installeren. Staat er nog niets, of zie je nog een oudere update? Ververs het scherm dan met de toetscombinatie Command + R in te voeren.