Terug naar macOS 11: gaaf concept toont toekomst van de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

macOS 11: gaaf concept toont toekomst van de Mac

Door Sven Lamers2 maart 2018 09:042 min. leestijd0

Hoe zou de toekomst van macOS eruit kunnen zien? Uiteraard gaat Apple deze zomer tijdens de WWDC macOS 10.14 presenteren, maar designer Álvaro Pabesio is al een stapje verder. Een paar dagen terug publiceerde hij zijn concept: ‘macOS 11 – het desktop OS vanuit een compleet nieuw perspectief’.

De kans dat de nieuwe macOS daadwerkelijk zo eruit gaat zien, is natuurlijk heel klein. Maar het concept is zo goed gedaan dat het net zo goed door Apple zelf ontworpen had kunnen zijn. Maar kijk vooral zelf naar dit supergave concept.

macOS 11

Black Friday: De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €397 korting!

Black Friday: De Apple iPhone 13 tijdelijk tot €397 korting!

Maximale korting als je ook internet van Ziggo thuis hebt!

Geen menubalk meer

Een van de opvallendste vernieuwingen in het concept is het ontbreken van de klassieke menubalk. Als je naar de ontwikkelingen van de laatste jaren kijkt, valt op dat steeds minder belangrijke opties in het menu belanden. Veel vaker worden deze direct in de knoppenbalk van programma’s geïntegreerd. In principe staan in de menubalk alleen nog algemene systeemfuncties die voor alle programma’s hetzelfde zijn (denk bijvoorbeeld aan knippen en plakken) of erg verstopte functie die je in het dagelijkse gebruik niet nodig hebt. Daarom heeft Pabesio de menubalk standaard verborgen.

Nog veel meer nieuwe functies

Andere nieuwtjes die Pabesio heeft verzonnen, zijn een Bedieningspaneel zoals iOS dat heeft, universele apps voor Mac en iOS (al is dat hoogstwaarschijnlijk al een feit), proactieve Siri-functies, een donkere modus en synchronisatie van instellingen tussen ál je apparaten.

Daarnaast zijn veel apps compleet nieuw ontworpen, zoals Finder, Berichten, Systeemvoorkeuren, iTunes (met de nieuwe naam Apple Music) en de Mac App Store.

Wel of geen redesign?

Voor macOS 10.14 zijn er tot nog toe geen geruchten over een groot redesign. Maar misschien zien ook een paar Apple-designers dit concept, en wie weet … misschien krijgen we in 2019 een compleet nieuw ontworpen macOS 11 voorgeschoteld. Wij zien de voorgestelde veranderingen in ieder geval wel zitten. Jullie ook?

Black Friday deal: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

Black Friday deal: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited data

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar