Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

MacBook Pro M2 vanaf vrijdag te bestellen (maar of je dat wilt?)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Pro 13 inch


Lees verder na de advertentie

De nieuwe 13-inch MacBook Pro 2022, met aan de binnenkant de gloednieuwe Apple M2-chip, is vanaf vrijdag te bestellen – maar de vraag is of je dat wel wilt.

MacBook Pro M2

De nieuwe 13-inch MacBook Pro 2022 is nagenoeg onveranderd ten opzichte van zijn voorganger. Hij heeft hetzelfde design uit 2016, met hetzelfde scherm, Touch Bar, aansluitingen en accuduur.

Het enige wat veranderd is, is de chip aan de binnenkant: dat is nu de Apple M2. Deze maakt een paar flinke sprongen qua prestaties. Zo is hij qua processor 18% sneller dan de M1 in de vorige 13-inch MacBook Pro. Ook heeft hij 35% snellere grafische prestaties, wat je met name merkt bij videobewerking, 3D-programma’s, en games. Daarnaast is de M2 beschikbaar met 24 GB werkgeheugen – bij het vorige model was 16 GB het maximum.

MacBook Pro M2 vs. MacBook Air M2


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Hoewel de M2 een grote verbetering is, zouden we de nieuwe 13-inch MacBook Pro toch niet aanraden. Volgende maand komt namelijk de nieuwe MacBook Air 2022 uit met dezelfde M2-chip. Die heeft veel voordelen ten opzichte van de 13-inch Pro: een betere camera, groter scherm, magnetische oplaadpoort, betere speakers, en een dunner design. Ook is hij € 100 goedkoper.

Eigenlijk heeft de 13-inch MacBook Pro maar twee voordelen ten opzichte van de nieuwe Air: een iets langere accuduur (20 uur vs. 18 uur) en een ventilator die de M2-chip langer op maximale prestaties kan laten draaien. Ook kun je de Touch Bar als een voordeel zien – maar wij zien het doorgaans als een nadeel.

MacBook Pro M2 bestellen

Wil je tóch graag de nieuwe 13-inch MacBook Pro 2022 bestellen? Dat kan vanaf vrijdag 17 juni. Vanaf vrijdag 24 juni wordt hij dan geleverd. De startprijs is € 1619: daarvoor krijg je de snelste variant van de M2-chip (met 10 grafische cores), 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Hij zal beschikbaar zijn via Apple, en via Apple-resellers als Amac en Coolblue.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!