Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple wist van schermprobleem MacBook Pro maar bleef hem verkopen’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
macbook-pro-stagelight


Lees verder na de advertentie

Enkele MacBook Pro-modellen hebben problemen met het beeldscherm. Apple wist ervan, maar bleef deze modellen toch verkopen, zo meent een Amerikaanse rechter. Een definitieve uitspraak rondom ‘flexgate’ volgt nog.

Flexgate MacBook Pro

Zo rond 2019 merkten verschillende MacBook Pro-gebruikers op dat er iets mis was met het scherm van hun Mac. Het gaat om 13-inch MacBook Pro-modellen uit 2016 en 2017. Om te beginnen waren er kleine ‘spotlights’ aan de onderzijde van het scherm zichtbaar, maar uiteindelijk kon het scherm helemaal uitvallen. Het probleem met de achtergrondverlichting ontstond door slijtage aan de kabels; die waren eigenlijk net iets te kort. Bij het herhaaldelijk open- en dichtklappen van de Mac ging het mis. Naar verluidt is Apple hiervan dus op de hoogte geweest, en bleef het bedrijf de Macs toch verkopen

‘Apple wist ervan’

Volgens rechter Edward Davila zegt nu dat Apple op de hoogte was van de problemen. Tijdens het testen van het product voordat het in de winkel ligt, had het zeker naar voren moeten komen. Bovendien werd er online volop geklaagd over de problemen met het Mac-scherm. Apple zou zelfs bewijs hebben weggewerkt. Volgens aanklager Mahan Talehspour, die een grote groep consumenten vertegenwoordigt, zou Apple klachten over Flexgate hebben verwijderd van het Apple Support Community Forum – dit is meestal de plak waar mensen het eerst hun beklag doen. Een definitieve uitspraak in de zaak volgt nog. Apple ontkent alle aantijgingen.

Reparatieprogramma

Heeft je Mac last van dit probleem, dan repareert Apple je MacBook gratis, ook buiten de garantie, via een speciaal reparatieprogramma. Dat geldt vreemd genoeg alleen voor Macs uit 2016, heb je een MacBook uit 2017 dan val je om ons onbekende redenen buiten de boot. Ondertussen is er gesleuteld aan het ontwerp van de MacBook Pro. De MacBooks die later verschenen hebben sterkere en iets langere kabels, waardoor ze minder snel slijten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Bron: MacRumors