Terug naar ‘Apple wist van schermprobleem MacBook Pro maar bleef hem verkopen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple wist van schermprobleem MacBook Pro maar bleef hem verkopen’

Door Laura Grootaarts2 april 2021 10:552 min. leestijd2

Enkele MacBook Pro-modellen hebben problemen met het beeldscherm. Apple wist ervan, maar bleef deze modellen toch verkopen, zo meent een Amerikaanse rechter. Een definitieve uitspraak rondom ‘flexgate’ volgt nog.
macbook-pro-stagelight

Flexgate MacBook Pro

Zo rond 2019 merkten verschillende MacBook Pro-gebruikers op dat er iets mis was met het scherm van hun Mac. Het gaat om 13-inch MacBook Pro-modellen uit 2016 en 2017. Om te beginnen waren er kleine ‘spotlights’ aan de onderzijde van het scherm zichtbaar, maar uiteindelijk kon het scherm helemaal uitvallen. Het probleem met de achtergrondverlichting ontstond door slijtage aan de kabels; die waren eigenlijk net iets te kort. Bij het herhaaldelijk open- en dichtklappen van de Mac ging het mis. Naar verluidt is Apple hiervan dus op de hoogte geweest, en bleef het bedrijf de Macs toch verkopen

‘Apple wist ervan’

Volgens rechter Edward Davila zegt nu dat Apple op de hoogte was van de problemen. Tijdens het testen van het product voordat het in de winkel ligt, had het zeker naar voren moeten komen. Bovendien werd er online volop geklaagd over de problemen met het Mac-scherm. Apple zou zelfs bewijs hebben weggewerkt. Volgens aanklager Mahan Talehspour, die een grote groep consumenten vertegenwoordigt, zou Apple klachten over Flexgate hebben verwijderd van het Apple Support Community Forum – dit is meestal de plak waar mensen het eerst hun beklag doen. Een definitieve uitspraak in de zaak volgt nog. Apple ontkent alle aantijgingen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Reparatieprogramma

Heeft je Mac last van dit probleem, dan repareert Apple je MacBook gratis, ook buiten de garantie, via een speciaal reparatieprogramma. Dat geldt vreemd genoeg alleen voor Macs uit 2016, heb je een MacBook uit 2017 dan val je om ons onbekende redenen buiten de boot. Ondertussen is er gesleuteld aan het ontwerp van de MacBook Pro. De MacBooks die later verschenen hebben sterkere en iets langere kabels, waardoor ze minder snel slijten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
JKRED
Lezer
JKRED

Heeft je Mac last van dit probleem, dan repareert Apple je MacBook gratis, ook buiten de garantie, via een speciaal reparatieprogramma.

? geldt alleen voor de 2016 modellen toch? Of is er een programma voor de 2017 modellen die ik heb gemist?