Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple start productie van M2-chip voor MacBook Pro’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
MacBook Pro 2021 met extra poorten


Lees verder na de advertentie

Eind vorig jaar kondigde Apple met de M1 zijn eerste chip aan die speciaal voor de Mac is ontworpen. Nu is alweer de massaproductie van de volgende generatie Apple Silicon-chip gestart – die Apple mogelijk de M2 noemt. Waarschijnlijk zien we de M2-chip in de herfst terug bij de MacBook Pro 2021.

MacBook Pro 2021 met M2

De doorgaans goed ingelichte Japanse zakenkrant Nikkei schrijft dat de volgende generatie Mac-processors deze maand in massaproductie is gegaan. Dit zou betekenen dat de nieuwe chipset al in juli beschikbaar is. Daarmee komt de M2 ruim op tijd voor de MacBook Pro 2021, die in de tweede helft van dit jaar wordt verwacht.

Ook de opvolger van de M1 zal een System on a Chip zijn. Dit betekent dat de extra onderdelen zoals het RAM-werkgeheugen of een videokaart van het moederbord verdwenen zijn – ze zitten allemaal in de Apple Silicon-chip verwerkt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Nu zijn er vier Macs met een Apple Silicon-processor. De Mac mini, MacBook Air en 13-inch MacBook Pro kregen de M1-chip al in november. Dit zorgde voor aanzienlijk snellere prestaties. Zelfs de veel duurdere 16-inch MacBook Pro moest het afleggen tegen de M1 van de MacBook Air. Deze maand voegde Apple daar een vierde Mac aan toe: de iMac 2021.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Wat weten we over de M2?

Mogelijk is de iMac 2021 de laatste Mac met een M1-chip, want de productie van zijn opvolger is dus in volle gang. Over de nieuwe generatie Apple-processor weten we nog niet zoveel, maar er zijn wel geruchten dat Apple de M2 bouwt met een 4-nanometer productietechniek – nu is dat nog 5nm. Dit moet de chip sneller maken, omdat er meer ruimte is voor extra transistors.

In december zei de gerenommeerde Apple-analist Mark Gurman dat de opvolger van de M1 een 20-core CPU heeft, bedoeld voor de MacBook Pro-modellen. De M1-chip bestaat uit een 8-core CPU. De high-end desktops staat een nog krachtigere processor te wachten; de Mac Pro en iMac Pro zouden een 32-core chipontwerp hebben.

Naar verwachting kondigt Apple de verwachte 14-inch en 16-inch MacBook Pro in de tweede helft van 2021 aan. De M2 is slechts één van de vele veranderingen, want de MacBooks beschikken over een nieuw ontwerp, nieuwe aansluitingen en meer. Meer hierover lees je in het artikel Verbluffend MacBook Pro 2021 concept toont alle vernieuwingen.