Terug naar ‘Nieuwe iMac krijgt Apple-chip met tot aan 32 cores’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iMac krijgt Apple-chip met tot aan 32 cores’

Door Sven Lamers10 december 2020 14:313 min. leestijd3

Het debuut van de eerste Macs met de M1-chip, gebaseerd op Apple Silicon, kun je zonder meer een groot succes noemen. De chip is niet alleen veel sneller én energiezuiniger dan de chips van álle directe voorgangers, hij verslaat ook veel duurdere en professionelere chips van Intel. Wat je daarbij moet bedenken: het gaat om de instap-chip van Apple. De MacBook Air, de Mac mini en zelfs de MacBook Pro waren altijd al meer de instapmodellen van Apple. Veel interessanter wordt het de komende twee jaar, als ook de iMac en Mac Pro van een Apple-chip worden voorzien. Volgens Bloomberg zouden we een chip met tot aan 32 cores van Apple kunnen zien. De huidige M1 heeft ‘maar’ 8 cores. Dat belooft dus wat.

27-inch iMac 2020

Nieuwe iMac met Apple-chip

De doorgaans goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg meldt dat Apple al meerdere prototypes van nieuwe processors heeft, allemaal gebaseerd op het design van de M1. De namen zijn nog niet bekend, maar Gurman denkt wel dat de nieuwe chips in het voorjaar en najaar van 2021 worden gelanceerd. Waarschijnlijk vieren ze hun introductie in een nieuwe iMac en een krachtigere (16-inch?) MacBook Pro. Dit is overigens in lijn met eerdere voorspellingen van Ming-Chi Kuo. Die had het over een nieuwe iMac in het voorjaar en een MacBook Pro in het najaar. Voor deze Macs is Apple aan het experimenteren met een M-chip met 16 high-performance cores en 4 energiezuinige high-efficiency cores: 20 cores in totaal dus. Eventueel komen er ook versies met 8 of 12 high-performance cores.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

32 cores in de Mac Pro

In 2022 zijn dan ook de iMac Pro en de Mac Pro aan de beurt. Voor deze krachtigste Macs wil Apple een eigen processor met 32 high-performance cores maken. Ook is er sprake van betere grafische units met 64 of 128 kernen. De huidige gpu van de M1 heeft 32 cores en levert al prestaties die beter zijn dan van elke andere geïntegreerde grafische kaart. Als de prestaties dan verhoudingsgewijs groeien in vergelijking met de huidige M1-chip uit de MacBook Air, Pro en Mac mini (met 4 high-performance cores), dan krijgen een beest van een computer te zien. En het zou tegelijkertijd het einde van de tweejarige overgangsfase van Intel naar Apple’s eigen processors vormen.

Nu al de kracht van de M1

Overigens, ook de huidige Macs met Apple M1-chip zijn al razendsnel. Er was nooit een beter moment om een nieuwe Mac te halen. Je koopt de nieuwe Macs bijvoorbeeld bij Amac of Coolblue. Onze grote review van de eerste Macs met M1 lees je overigens in de nieuwste iCreate, uitgave 124.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: Bloomberg

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
pieter v. poortvliet
Lezer
pieter v. poortvliet

Of kopen bij macfreak met korting.

Jan H. Kila
Lezer
Jan H. Kila

Waarschijnlijk ben ik de enige, maar ik bespeur de laatste tijd bij mezelf een wat dubbel gevoel ten opzichte van Apple. De idioot hoge bijdrage om “ontwikkelaar” te mogen zijn en daarmee je ontwikkelde hapjes in de Apstore te mogen plaatsen. De minstens zo idioot hoge provisie van 30% die Apple vraagt voor elk verkocht apje via de Apstore. Het steeds verder dichtdraaien van de mogelijkheid om op je Mac datgene te installeren wat je wilt. Het zijn duidelijk gedragingen van een monopolist, een marktmonopolist in dit geval. Ik weet het nu nog niet, maar wanneer mijn huidige Mac niet… Lees meer »

Bertje
Lezer
Bertje

Sinds wanneer is de macbook Pro een instapmodel ?!