Terug naar MacBook Pro 2021 als verrassing in september?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Pro 2021 als verrassing in september?

Door Ward Edema2 juli 2021 09:432 min. leestijd0

Apple’s jaarlijkse september-evenement draait normaal gesproken vooral om de aankondiging van de nieuwe iPhone, maar het lijkt er op dat dat dit jaar wel eens anders zou kunnen zijn: de release van de nieuwe MacBook Pro 2021 komt eraan!

MacBook Pro 2021 release

DigiTimes meldt dat de langverwachte nieuwe MacBook Pro 2021-modellen met mini-led-scherm, verbeterde Apple Silicon-processor en een breder aanbod van aansluitingen al in september aangekondigd zullen worden. Apple’s leveranciers van mini-led-schermen zouden hun productie al hebben opgeschroefd om de lancering van de MacBooks in het derde kwartaal mogelijk te maken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zou ook 200 miljoen dollar investeren in het bouwen van vier totaal nieuwe productielijnen voor mini-led-schermen. Zo is er ook in de toekomst genoeg capaciteit  voor de productie van de nieuwe MacBooks. Deze investering zou ook moeten helpen bij de grote vraag naar mini-led-schermen voor de grootste iPad Pro 2021. Momenteel lukt het Apple nog niet om genoeg schermen te krijgen voor de productie van dit model.

De upgrade naar een mini-led-scherm zou een grote stap zijn voor de nieuwe MacBooks. Sinds de komst van het Retina-scherm in 2012 is er op het gebied van schermtechniek weinig veranderd aan de MacBook Pro. Met de komst van mini-led wordt het contrast en de maximale helderheid van het scherm sterk verbeterd, net als op de meest recente 12.9-inch iPad Pro en het Pro Display XDR.

Opvallende timing

De verwachte timing van de introductie is opvallend. De afgelopen tien jaar is er nooit een MacBook in september aangekondigd: het september-evenement is meestal vooral gericht op de jaarlijkse vernieuwing van de iPhone. Het bericht van DigiTimes, een bron die overigens niet altijd accuraat is, lijkt daarmee enigszins onwaarschijnlijk. De releasedatum van de MacBook Pro is in de afgelopen jaren echter allesbehalve consistent geweest, dus deze uitzondering is een mogelijkheid.

Het afgelopen jaar vond het september-evenement in oktober plaats wegens vertraging van leveringen door het coronavirus. Dit jaar wordt het evenement gewoon weer in september verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de MacBook Pro? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: 

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar