Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple verklapt: MacBook krijgt Dynamic Island (of toch niet?)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Pro Dynamic Island

Een opmerkelijk icoontje in iPadOS 17 lijkt te verklappen dat Apple het Dynamic Island naar de MacBook gaat brengen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Dynamic Island

Na jarenlang tegen de zogenaamde notch aangekeken te hebben – de inkeping in het iPhone-scherm – hebben nu eindelijk alle nieuwe iPhone 15-modellen het zogenaamde Dynamic Island. Dit is een klein pilvormig gaatje aan de bovenkant van het scherm, waar de sensoren voor Face ID en de selfiecamera in verborgen zitten.

Rondom het Dynamic Island verschijnen bepaalde notificaties, zoals wanneer je batterij bijna leeg is, en worden dingen als timers en je huidige muziek getoond. Hierdoor lijkt het eiland fysiek te groeien en krimpen, terwijl dit allemaal slechts een softwaretrucje is. En nu komt dat Dynamic Island naar nóg een Apple-device. Althans, als we iPadOS 17 moeten geloven …

MacBook met Dynamic Island

kooptip

Zet je je iPad nu naast je Mac, en beweeg je de cursor van het ene naar het andere scherm, dan zie je namelijk een nieuw icoontje sinds iPadOS 17. Hoewel je voorheen een ‘gewone’ MacBook zag met ouderwetse randjes, verschijnt er nu een MacBook met een pilvormig gaatje dat wel érg veel op een Dynamic Island lijkt.

MacBook Dynamic Island
Zoek de verschillen: iPadOS 16 vs. iPadOS 17.

Dit geeft de indruk dat Apple werkt aan een MacBook met een Dynamic Island, om alle apparaten qua design weer gelijk te trekken. Nu hebben MacBooks nog een notch, specifiek sinds de MacBook Pro uit 2021 en de MacBook Air uit 2022. Dat een eventuele MacBook Pro 2024 de stap zou maken naar een Dynamic Island is zeker niet ondenkbaar.

Of toch niet?

Bij techsite AppleInsider denken ze er toch iets anders over. Probeert Apple niet gewoon de nieuwe klok op de screensaver van macOS Sonoma uit te beelden? Of is het gewoon een foutje? Gezien er verder geen geruchten zijn geweest over een MacBook met Dynamic Island, zijn dat wel logischere verklaringen. Maar dromen mag altijd!

Wil je het laatste nieuws rondom de aankomende MacBook Pro 2024 – die we in het voorjaar verwachten – direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!