Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

MacBook Air heeft handige nieuwe toetsen op toetsenbord

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook Air toetsenbord


Lees verder na de advertentie

Apple heeft gisteren drie nieuwe Macs aangekondigd, waaronder een MacBook Air. De grootste vernieuwing is de nieuwe M1-chip, maar op het toetsenbord vinden we een subtielere verandering: een aantal nieuwe toetsen!

Toetsen voor Niet storen, Dicteren en Spotlight

Het verschil zit hem met name in de rij met functietoetsen. Daar duiken drie handige nieuwe toetsen op: Niet storen, Dicteren en Spotlight. Drie andere toetsen hebben het veld moeten ruimen. De Launchpad-knop is verdwenen: als je gebruikmaakt van Launchpad, zul je die op een andere manier op moeten roepen, bijvoorbeeld via het Dock. Ook de knoppen voor de toetsenbordverlichting moet je missen, daarvoor moet je voortaan in het bedieningspaneel zijn.

Helemaal linksonder op het toetsenbord vind je nog een nieuwe toets, met een wereldbolletje erop. Daarmee roep je het paneel met emoji’s op. Deze toets tref je overigens ook aan op de nieuwe MacBook Pro. De drie eerder genoemde toetsen ontbreken op de Pro, omdat die Mac sowieso geen rij met functietoetsen heeft maar een Touch Bar.

MacBook Air M1 2020

Apple heeft een eigen chip ontwikkeld voor de Mac en kondigde gisteren de eerste generatie Macs met deze M1 aan. De MacBook Air M1 is er daar een van. Door de M1 chip zijn de prestaties sterk verbeterd en is de accuduur verhoogd. De chip produceert minder warmte en dus is er ook geen ventilator meer nodig.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!