Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

MacBook Air M2 is uit: deze 6 nieuwe functies móét je proberen!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Air M2 functies


Lees verder na de advertentie

De MacBook Air M2 is vandaag uit, en hij zit boordevol nieuwe functies die je écht moet proberen. Wil je alles uit je gloednieuwe Mac halen, bekijk dan snel onze tips!

MacBook Air M2

De nieuwe MacBook Air 2022 met M2-chip is flink vernieuwd: het design is totaal veranderd, hij heeft de supersnelle M2-chip, en zit boordevol nieuwe functies. Met name als je van een Mac komt met een Intel-chip – of misschien zelfs van een Windows-laptop – dan is er veel om uit te proberen wanneer je je nieuwe MacBook Air in huis hebt. Wij zetten de belangrijkste nieuwe functies op een rij!

1. iPhone- en iPad-apps

iPhone apps ordenen

De M2-chip is niet alleen supersonisch, hij biedt ook allerlei functies die je met een Intel-chip niet hebt. De belangrijkste hiervan is ondersteuning voor iPhone– en iPad-apps. Open de App Store, zorg dat je ingelogd bent, en klik onderin op je naam. Hier kun je alle iPhone- en iPad-apps zien die je eerder hebt gedownload en ondersteund worden op je MacBook. Klik op het wolkje om ze te downloaden.

2. Bekijk je smoel


kooptip

In die inkeping aan de bovenkant van het scherm zit de allerbeste webcam in een MacBook tot nu toe. Het verschil met de vorige MacBook Air is gigantisch: open Photo Booth en bekijk hoe goed je smoel eruitziet! Ook bij minder licht blijft de camera goed werken. Zo ben je helemaal thuiswerkklaar.

3. Oogverblindend

MacBook Air 2022

Het scherm van de nieuwe MacBook Air is een stuk feller dan dat van zijn voorganger. Druk dus vooral een paar keer op de F2-toets om je helderheid hoger te zetten. In veel omstandigheden is hij nu zelfs fel genoeg om buiten te gebruiken! Oh, en heb je een hekel aan de notch (de inkeping in het scherm)? Download dan de app TopNotch om hem te doen verdwijnen.

4. Viervoudig speakersysteem

De MacBook Air M2 heeft een gloednieuwe viervoudig speakersysteem. De speakergrille is weg – in plaats daarvan zijn de speakers nu weggewerkt in het scharnier van het scherm. Toch klinken ze beter dan ooit: zet dus vooral een nummer op in Muziek (met Dolby Atmos) of Spotify, en zet het volume flink hoog! Ook leuk: zet het geluid daarna eens uit en luister. De MacBook Air M2 is dan muisstil, want hij heeft geen ventilator.

5. Extra snel

Apple M2-chip

De M2-chip zorgt ervoor dat je MacBook zonder vertraging ingeschakeld wordt: open de deksel, en hij is direct klaar voor gebruik. De M2 heeft ook de Media Engine ingebouwd, waarmee videobewerking véél sneller gaat, en de Neural Engine die AI-taken flink versnelt ten opzichte van ‘normale’ computers. Laat dus vooral wat zware taken los op je Air!

6. Plop!

Nieuw in de MacBook Air 2022 is de zogenaamde MagSafe-oplaadkabel. Écht nieuw is hij niet: voor 2018 had de Air ook al zo’n kabeltje. Toch is het leuk om het eens te proberen: trek aan het kabeltje, en de lader plopt uit je MacBook. Althans, vanuit een hoek, want als je heel recht trekt neem je waarschijnlijk alsnog de laptop mee.

MacBook Air M2 kopen

De MacBook Air 2022 met M2-chip is vanaf nu te koop bij Apple, en andere verkopers zoals Amac, Coolblue en Bol.com. Je hebt hem vanaf € 1519: voor die prijs krijg je het standaardmodel met M2-chip, 256 GB opslag en 8 GB geheugen.

Wil je meer tips voor je MacBook Air direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!