Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘MacBook Air 2024 wordt eerste Mac met oled-scherm’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Air 2022 colors


Lees verder na de advertentie

De MacBook Air 2024 krijgt een oled-scherm – en wordt daarmee een pionier voor de Mac. Maar wat voor voordelen heeft dat, en hoe zit het met de iPad? Dat lees je hier.

MacBook Air 2024 oled

Eén van de meest betrouwbare bronnen binnen de geruchtenwereld van Apple, schermanalist Ross Young, is deze week met een interessant nieuwtje gekomen. Volgens Young krijgt de MacBook Air 2024 namelijk als allereerste Mac ooit een oled-scherm.

kooptip

Dit is een flinke stap voor de Air, maar ook voor de Mac in het algemeen. Op dit moment hebben de meeste Macs nog een normaal lcd-scherm, inclusief de MacBook Air. Hoewel Apple deze techniek inmiddels geperfectioneerd heeft, met superscherpe schermen en goede kleuren, zijn er betere opties – waaronder oled.

De voordelen van oled


kooptip

Het belangrijkste pluspunt van oled is het contrast. Doordat iedere pixel individueel verlicht wordt, in plaats van één lichtbron achter de pixels zoals bij lcd, krijg je perfect zwart (dan gaat de pixel namelijk gewoon uit) en grotere verschillen tussen licht en donker. Dit ziet er véél beter uit dan lcd.

MacBook Air M2 kleuren

Tot nu toe zijn er geen Macs verschenen met oled. Wel hebben de 14- en 16-inch MacBook Pro 2021 een zogenaamd mini-led scherm. Dit is een soort tussenvorm: het werkt hetzelfde als lcd, maar de verlichting achter de pixels is opgebroken in kleine zones. Door die aan of uit te zetten krijg je ook erg goed contrast – maar niet zo goed als bij oled.

Ook iPads met oled

Ook de 11-inch iPad Pro en 12,9-inch iPad Pro krijgen volgens Ross Young in 2024 een oled-scherm. Daarmee lijkt 2024 dus hét jaar te worden dat Apple eindelijk grotere oled-schermen gaat gebruiken. Het grootste oled-scherm in een Apple-product tot nu toe zit in de iPhone 14 Pro Max – en die is maar 6,7 inch.

Wil je op de hoogte blijven over de oled-revolutie van Apple? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en je mist niets:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors