Terug naar ‘MacBook Air 2024 wordt eerste Mac met oled-scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Air 2024 wordt eerste Mac met oled-scherm’

Door Ward Edema13 december 2022 09:152 min. leestijd0

De MacBook Air 2024 krijgt een oled-scherm – en wordt daarmee een pionier voor de Mac. Maar wat voor voordelen heeft dat, en hoe zit het met de iPad? Dat lees je hier.

MacBook Air 2022 colors

MacBook Air 2024 oled

Eén van de meest betrouwbare bronnen binnen de geruchtenwereld van Apple, schermanalist Ross Young, is deze week met een interessant nieuwtje gekomen. Volgens Young krijgt de MacBook Air 2024 namelijk als allereerste Mac ooit een oled-scherm.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit is een flinke stap voor de Air, maar ook voor de Mac in het algemeen. Op dit moment hebben de meeste Macs nog een normaal lcd-scherm, inclusief de MacBook Air. Hoewel Apple deze techniek inmiddels geperfectioneerd heeft, met superscherpe schermen en goede kleuren, zijn er betere opties – waaronder oled.

De voordelen van oled

Het belangrijkste pluspunt van oled is het contrast. Doordat iedere pixel individueel verlicht wordt, in plaats van één lichtbron achter de pixels zoals bij lcd, krijg je perfect zwart (dan gaat de pixel namelijk gewoon uit) en grotere verschillen tussen licht en donker. Dit ziet er véél beter uit dan lcd.

MacBook Air M2 kleuren

Tot nu toe zijn er geen Macs verschenen met oled. Wel hebben de 14- en 16-inch MacBook Pro 2021 een zogenaamd mini-led scherm. Dit is een soort tussenvorm: het werkt hetzelfde als lcd, maar de verlichting achter de pixels is opgebroken in kleine zones. Door die aan of uit te zetten krijg je ook erg goed contrast – maar niet zo goed als bij oled.

Ook iPads met oled

Ook de 11-inch iPad Pro en 12,9-inch iPad Pro krijgen volgens Ross Young in 2024 een oled-scherm. Daarmee lijkt 2024 dus hét jaar te worden dat Apple eindelijk grotere oled-schermen gaat gebruiken. Het grootste oled-scherm in een Apple-product tot nu toe zit in de iPhone 14 Pro Max – en die is maar 6,7 inch.

Wil je op de hoogte blijven over de oled-revolutie van Apple? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, en je mist niets:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar