Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Pre-order: MacBook Air 2022 voorverkoop start vrijdag 8 juli

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
MacBook Air 2022 voorverkoop


Lees verder na de advertentie

We hebben er even op moeten wachten, maar zojuist is eindelijk bekend gemaakt wanneer de MacBook Air 2022 voorverkoop begint. Vrijdag 8 juli om 14:00 uur is het zover. Ga jij hem bestellen?

MacBook Air 2022 voorverkoop

MacBook Air 2022 voorverkoop

Precies een maand geleden vond het WWDC-evenement van 2022 plaats, waar Apple traditiegetrouw een uitgebreide presentatie hield. Het ging voornamelijk om de nieuwe besturingssystemen als iOS 16 en macOS Ventura. Maar er werden ook twee nieuws Macs aangekondigd: de MacBook Pro 2022 en MacBook Air 2022.

De MacBook Air wordt gezien als Apple’s populairste MacBook, en dit model zal die trend vast voortzetten. Zo is hij een stuk compacter geworden dankzij het plattere en dunnere design en is hij in maar liefst vier kleuren verkrijgbaar (spacegrijs, zilver, goud en zwart). Maar er is meer: de MacBook Air 2022 heeft een groter 13,6-inch scherm, een snellere M2-chip, een verbeterde 1080p-webcam en een magnetische oplaadpoort.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Vanaf vrijdag kun je de MacBook Air 2022 dus bestellen in de voorverkoop. Doe je dit, dan krijg je hem waarschijnlijk thuisbezorgd op dezelfde dag dat hij in de winkels verschijnt: vrijdag 15 juli.

MacBook Air 2022 prijs

Na twee jaar wachten op een nieuw Air-model sta je wellicht te popelen om hem te kopen, maar wat is de MacBook Air 2022 prijs eigenlijk? Dat ligt er maar net aan voor hoeveel opslag je gaat:

  • MacBook Air 2022 (256 GB): 1519 euro
  • MacBook Air 2022 (512 GB): 1869 euro

Voor welke optie je ook kiest, het prijskaartje ligt in elk geval een stuk hoger dan die van zijn voorganger. De MacBook Air 2020 ging namelijk vanaf 1129 euro over de toonbank. Slik, dan kost het nieuwe model bijna 400 euro meer. Maar ja, dan krijg je er onder andere wel een snelle en krachtige M2-chip voor terug.

Alles op een rijtje

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij het kopen van een nieuwe MacBook Air. Denk daarom goed na over het volgende:

  • Ga je voor 256 GB of 512 GB aan opslag?
  • Welke kleur spreekt je aan: ‘Middernacht’ (zwart), ‘Sterrenlicht’ (goud), spacegrijs of zilver?
  • Heb je een oude Mac die stof staat te verzamelen? In dat geval kun je hem wellicht inruilen voor korting op je nieuwe MacBook Air. Houd dit toestel tijdens het aankoopproces bij de hand, want Apple heeft er een aantal vragen over.

Waar MacBook Air 2022 kopen?

De voorverkoop van de MacBook Air 2022 vindt online plaats. Je kunt je bestelling plaatsen via de website van de Apple Store evenals in de Apple Store-app. Op een later moment zullen andere partijen hem ook aanbieden, waaronder Coolblue, Bol.com en Amac.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!