Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Waarom je niet moet wachten op de nieuwe MacBook Air

Auteur: Koen van Ekeren
4 reacties
Release nieuwe MacBook Air 2022


Lees verder na de advertentie

Als je toe bent aan een nieuwe Mac, kun je in sommige gevallen beter wachten. De vernieuwde MacBook Pro 2021-modellen zijn in aantocht, net als de pro-variant van de iMac 2021. Maar de nieuwe MacBook Air?  Daar heb je veel geduld voor nodig …

Release nieuwe MacBook Air

Eerder gingen er geruchten dat Apple de MacBook Air mogelijk aan het eind van 2021 lanceert. Dat kon een reden zijn om de aankoop van een Air nog even uit te stellen. Nu lijkt het er echter sterk op dat de lancering nog langer uitblijft.

Volgens de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-chi Kuo verschijnt de volgende generatie MacBook Air medio 2022. Het duurt dus nog (bijna) een jaar voordat de nieuwe Air in de verkoop gaat. Mogelijk kondigt Apple de Air aan in april. In deze maand werd de iMac 2021 immers ook gepresenteerd. Ook de WWDC in juni is een optie – en misschien tilt Apple de release wel over de zomer heen.

Voorlopig dus geen nieuwe Air, zo lijkt het. Overigens is dit een prima moment om de huidige MacBook Air te kopen, die Apple in december 2020 lanceerde. Hij bezit de krachtige M1-processor, waardoor de Air momenteel behoort tot de snelste Macs die er zijn. Door een prijsdaling is de prijs van de Air bij verschillende winkels onder de duizend euro gedoken. Bij de Mediamarkt kost hij bijvoorbeeld € 999.

Mini-led


kooptip

Kuo meldt verder dat de MacBook Air opnieuw een 13-inch display heeft, maar dan met een nieuw schermtype: mini-led. Dit is een techniek met duizenden kleine ledjes in de achtergrondverlichting, die zorgen voor een betere contrastverhouding, heldere kleuren en diepere zwarttinten. Een beetje de voordelen van oled dus, maar dit scherm is goedkoper om te produceren.

Uiteraard beschikt de MacBook Air 2022 ook over een verbeterde processor. Het is nog niet duidelijk of dit de M1X-processor zal zijn, die we straks terugzien bij de MacBook Pro 2021-modellen. Er is ook een kans dat de MacBook Air de eerste is met een M2-chip.

Ben je er nog niet helemaal over uit welke Mac je wilt? In het uitgebreide koopadvies Welke Mac kopen ontdek je welke Apple-computer bij jou past.