Terug naar Waarom je niet moet wachten op de nieuwe MacBook Air
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Waarom je niet moet wachten op de nieuwe MacBook Air

Door Koen van Ekeren23 juli 2021 11:282 min. leestijd4

Als je toe bent aan een nieuwe Mac, kun je in sommige gevallen beter wachten. De vernieuwde MacBook Pro 2021-modellen zijn in aantocht, net als de pro-variant van de iMac 2021. Maar de nieuwe MacBook Air?  Daar heb je veel geduld voor nodig …

Release nieuwe MacBook Air

Release nieuwe MacBook Air

Eerder gingen er geruchten dat Apple de MacBook Air mogelijk aan het eind van 2021 lanceert. Dat kon een reden zijn om de aankoop van een Air nog even uit te stellen. Nu lijkt het er echter sterk op dat de lancering nog langer uitblijft.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Volgens de zeer betrouwbare Apple-analist Ming-chi Kuo verschijnt de volgende generatie MacBook Air medio 2022. Het duurt dus nog (bijna) een jaar voordat de nieuwe Air in de verkoop gaat. Mogelijk kondigt Apple de Air aan in april. In deze maand werd de iMac 2021 immers ook gepresenteerd. Ook de WWDC in juni is een optie – en misschien tilt Apple de release wel over de zomer heen.

Voorlopig dus geen nieuwe Air, zo lijkt het. Overigens is dit een prima moment om de huidige MacBook Air te kopen, die Apple in december 2020 lanceerde. Hij bezit de krachtige M1-processor, waardoor de Air momenteel behoort tot de snelste Macs die er zijn. Door een prijsdaling is de prijs van de Air bij verschillende winkels onder de duizend euro gedoken. Bij de Mediamarkt kost hij bijvoorbeeld € 999.

Mini-led

Kuo meldt verder dat de MacBook Air opnieuw een 13-inch display heeft, maar dan met een nieuw schermtype: mini-led. Dit is een techniek met duizenden kleine ledjes in de achtergrondverlichting, die zorgen voor een betere contrastverhouding, heldere kleuren en diepere zwarttinten. Een beetje de voordelen van oled dus, maar dit scherm is goedkoper om te produceren.

Uiteraard beschikt de MacBook Air 2022 ook over een verbeterde processor. Het is nog niet duidelijk of dit de M1X-processor zal zijn, die we straks terugzien bij de MacBook Pro 2021-modellen. Er is ook een kans dat de MacBook Air de eerste is met een M2-chip.

Ben je er nog niet helemaal over uit welke Mac je wilt? In het uitgebreide koopadvies Welke Mac kopen ontdek je welke Apple-computer bij jou past.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook Air
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
René
Lezer
René

De Macbook Air van BOL.COM is wel refurbisched. Dus tweedehands. Misschien wel handig om dit even te vermelden.

Fred
Lezer
Fred

Hoe groot is de kans dat bij de Macbook Air 2022 standaard vanaf 16 GB wordt, of blijft het bij 8 GB.

Is 8 GB vandaag de dag nog wel ruim voldoende?

Extra GB’s werkgeheugen en opslag boven de standaard is bij Apple vind ik altijd een kostbare optie.
Ik lees over dit onderwerp bij de “voorspellingen” namelijk niets over hoe de 2022 versie er uit komt te zien.

Graag je reactie of 8 GB voor de komende jaren voldoende is.

Groet
Fred

Ward Edema
Beheerder
Ward Edema

Dag Fred,

Wij verwachten dat ook de volgende MacBook Air standaard met 8 GB geheugen geleverd zal worden. Sinds de komst van Apple Silicon-chips is het echter wel zo dat er veel efficiënter wordt omgegaan met het geheugen, waardoor je een stuk meer uit 8 GB kan halen dan op MacBooks met een Intel-chip.

Voor de meeste taken is 8 GB hierdoor genoeg voor de komende jaren. 16 GB is vooral aan te bevelen als je professionele software gebruikt voor bijvoorbeeld video- of fotobewerking.