Terug naar MacBook Air verdwijnt in 2022: dit komt er voor in de plaats
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

MacBook Air verdwijnt in 2022: dit komt er voor in de plaats

Door Ward Edema13 december 2021 12:122 min. leestijd0

Apple gaat in 2022 met de bezem door z’n assortiment, waardoor we waarschijnlijk vaarwel moeten zeggen tegen de MacBook Air.

MacBook Air 2022

Verwarrende line-up

Momenteel is de line-up van Mac-modellen vrij verwarrend. Zo heb je de MacBook Air, die z’n naam ooit heeft gekregen omdat hij significant lichter was dan de andere modellen. Inmiddels is hij slechts 100 gram lichter dan de 13-inch MacBook Pro, waardoor de naam niet veel betekenis meer heeft.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Ook zijn er de 24-inch iMac en de 27-inch iMac: twee totaal verschillende computers met bijna gelijke namen. Het kleine model heeft een volledig nieuw design met M1-chip, terwijl het grotere model een negen jaar oud ontwerp heeft met een Intel-processor.

Geen MacBook Air 2022?

Volgend jaar lijkt Apple de boel om te gaan gooien. Volgens Apple-leaker Dylandkt gaat de naam ‘MacBook Air’ in 2022 verdwijnen, en krijgen we in plaats daarvan gewoon een ‘MacBook’. Qua model zal dit de opvolger van de Air zijn, maar dan dus met een andere naam.

MacBook Air 2022

Hierdoor wordt het voor de klant iets makkelijker, met een keuze tussen een normale MacBook en een MacBook Pro voor professionals.

Ook wordt het aankomende grote iMac-model omgedoopt tot ‘iMac Pro’. Dit past bij de specificaties, die naar verwachting zullen lijken op die van de MacBook Pro 2021 en dus een stuk beter zijn dan die van z’n kleinere broertje: M1 Pro- en Max-chips, mini-led-scherm en meer aansluitingen. Ook hier wordt het voor de klant makkelijker, met de keuze tussen een normale iMac of een iMac Pro.

Nog eentje

Dan blijft er wat ons betreft nog één verwarrende naam over: de 13-inch MacBook Pro. Dit is een totaal andere computer dan de nieuwe 14-inch en 16-inch modellen, zonder dat dit uit de naam blijkt.

Dit is onze voorspelling: de 13-inch MacBook Pro verdwijnt volgend jaar, en de nieuwe reguliere MacBook komt er voor in de plaats. De MacBook Air 2020 blijft vervolgens te koop voor een gereduceerde prijs, en wordt misschien omgedoopt tot een SE-model.

Wat is jouw voorspelling voor de Mac-namen volgend jaar?

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar