Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

MacBook Air verdwijnt in 2022: dit komt er voor in de plaats

Auteur: Ward Edema
0 reacties
MacBook Air 2022


Lees verder na de advertentie

Apple gaat in 2022 met de bezem door z’n assortiment, waardoor we waarschijnlijk vaarwel moeten zeggen tegen de MacBook Air.

Verwarrende line-up

Momenteel is de line-up van Mac-modellen vrij verwarrend. Zo heb je de MacBook Air, die z’n naam ooit heeft gekregen omdat hij significant lichter was dan de andere modellen. Inmiddels is hij slechts 100 gram lichter dan de 13-inch MacBook Pro, waardoor de naam niet veel betekenis meer heeft.

Ook zijn er de 24-inch iMac en de 27-inch iMac: twee totaal verschillende computers met bijna gelijke namen. Het kleine model heeft een volledig nieuw design met M1-chip, terwijl het grotere model een negen jaar oud ontwerp heeft met een Intel-processor.

Geen MacBook Air 2022?

Volgend jaar lijkt Apple de boel om te gaan gooien. Volgens Apple-leaker Dylandkt gaat de naam ‘MacBook Air’ in 2022 verdwijnen, en krijgen we in plaats daarvan gewoon een ‘MacBook’. Qua model zal dit de opvolger van de Air zijn, maar dan dus met een andere naam.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

MacBook Air 2022

Hierdoor wordt het voor de klant iets makkelijker, met een keuze tussen een normale MacBook en een MacBook Pro voor professionals.

Ook wordt het aankomende grote iMac-model omgedoopt tot ‘iMac Pro’. Dit past bij de specificaties, die naar verwachting zullen lijken op die van de MacBook Pro 2021 en dus een stuk beter zijn dan die van z’n kleinere broertje: M1 Pro- en Max-chips, mini-led-scherm en meer aansluitingen. Ook hier wordt het voor de klant makkelijker, met de keuze tussen een normale iMac of een iMac Pro.

Nog eentje

Dan blijft er wat ons betreft nog één verwarrende naam over: de 13-inch MacBook Pro. Dit is een totaal andere computer dan de nieuwe 14-inch en 16-inch modellen, zonder dat dit uit de naam blijkt.

Dit is onze voorspelling: de 13-inch MacBook Pro verdwijnt volgend jaar, en de nieuwe reguliere MacBook komt er voor in de plaats. De MacBook Air 2020 blijft vervolgens te koop voor een gereduceerde prijs, en wordt misschien omgedoopt tot een SE-model.

Wat is jouw voorspelling voor de Mac-namen volgend jaar?

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors