Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Mac wallpapers: zo vind je de leukste achtergronden voor je Mac

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Mac wallpapers


Lees verder na de advertentie

Iedere Mac verdient een mooie wallpaper, maar wat nou als Apple’s zelfontworpen achtergronden niet in de smaak vallen? In dat geval moet je het internet raadplegen, want online vind je allerlei websites om Mac-wallpapers te downloaden. Waaronder deze vijf.

Mac-wallpapers

Met een leuke en originele wallpaper springt je Mac meteen in het oog. In principe hoef je hiervoor niet ver te zoeken, want iedere Mac wordt standaard geleverd met een flinke verzameling achtergronden. Maar hoeveel Apple er ook heeft ontworpen: de ingebouwde wallpapers zijn niet voor iedereen weggelegd.

Gelukkig staat het internet vol met websites waar je wél leuke wallpapers vindt. Het meerendeel hiervan is gratis en beschikbaar in hoge kwaliteit – je hoeft ze alleen maar even te downloaden. In dit artikel vind je een lijst met zulke sites, een leuke afbeelding zoek je zelf. Uiteindelijk leggen we ook nog even uit hoe je je nieuwe Mac-achtergrond kunt instellen.

Lees ook: iPhone-achtergrond automatisch veranderen

Unsplash


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Bij iCreate zijn we dol op Unsplash, een website vol stockfotografie. Fotografen kunnen hier hun zelfgemaakte afbeeldingen uploaden, en bezoekers mogen ze vervolgens gebruiken waarvoor ze maar willen – dus ook als Mac-wallpaper. Plus je vindt er vast iets wat naar wens is. De bibliotheek bestaat namelijk uit maar liefst 13 miljard foto’s, en dit worden er alsmaar meer.

Je kunt Unsplash bereiken via de app of website. Heb je hier uiteindelijk een leuke afbeelding gevonden, dan sla je hem op door op de groene download-knop te klikken. Helaas zie je daarvoor nog niet wat de resolutie van je gekozen plaatje is – dit moet je zelf uitvogelen na het downloaden –  maar meestal is dit hoog genoeg om de afbeelding als wallpaper te gebruiken.

AllMacWallpaper

De naam zegt het al, maar zoek je naar een wallpaper voor een Mac, dan kun je altijd terecht bij AllMacWallpaper. Hier kun je alvast aangeven voor welk model je een wallpaper zoekt: een MacBook Air, MacBook Pro, iMac of toch iets anders. Bovendien laat  deze site wél al voor het downloaden zien wat de resolutie van een afbeelding is. Het aanbod is jammer genoeg lang niet zo uitgebreid als dat van Unsplash, maar mocht je daar niets vinden, dan is AllMacWallpaper een handig alternatief.

WallpaperCave

WallpaperCave

Zoek je een wallpaper met een specifiek thema? Probeer dan WallpaperCave eens. De afbeeldingen op deze website zijn namelijk gesorteerd in categorieën: dieren, auto’s, merken, muziek, films, games – klik er maar eens een aan. Vervolgens moet je nog een specifieker thema kiezen. Zo kun je bij de categorie ‘games’ weer klikken op een specifieke game, zodat je vervolgens alleen wallpapers ziet die gerelateerd zijn aan dat spel.

WallpaperAccess

Mac wallpapers

WallpaperAccess werkt hetzelfde als WallpaperCave: je kiest een categorie uit en de website laat alle wallpapers zien die hierbij horen. Maar de afbeeldingen zijn hier net wat anders verdeeld – en mede daardoor heeft WallpaperAccess ook een ander aanbod. Daarom is dit een goed alternatief als je op de vorige website niets leuks hebt gevonden. En vice versa uiteraard.

Pexels

Mac wallpapers

Ook Pexels is een website voor stockfotografie. Vandaar dat hij veel wegheeft van Unsplash: de zoekfunctie is hetzelfde, het ontwerp is haast identiek en ook hier kunnen gebruikers hun zelfgemaakte foto’s uploaden. Laatstgenoemde gebeurt dagelijks, want volgens de website worden er elke dag duizenden nieuwe foto’s toegevoegd aan hun bibliotheek. Zo vind je er op moment van schrijven wel 3 miljoen afbeeldingen.

Het grootste voordeel? Door onder een afbeelding op ‘Meer informatie’ te klikken, zie je meteen wat de resolutie én beeldverhouding is. En zoek je naar een plaatje dat bij een andere afbeelding past, dan zie je hier ook welk kleurenpalet hij heeft en welke andere foto’s dit ook hebben. Daardoor vind je altijd setjes die op elkaar aansluiten.

Lees ook: Emoji-wallpapers vergrendelscherm iPhone

Mac-wallpaper instellen

Heb je de bovenstaande websites bezocht en een of meerdere afbeeldingen gedownload? Dan wordt het tijd om er een te kiezen en deze te gebruiken als achtergrond. Zo kun je een andere Mac-wallpaper instellen:

  • Open ‘Systeeminstellingen’.
  • Kies ‘Achtergrond’.
  • Scrol naar beneden en klik onderin op ‘Voeg map toe’.
  • Zoek in Finder naar het album waarin je Mac-wallpapers staan, selecteer dit en klik op ‘Kies’.
  • Klik onderin op de afbeelding die je als Mac-wallpaper wilt gebruiken.

Nu je terugkeert naar het beginscherm, zie je dat je nieuwe wallpaper het hele scherm vult. Daar heb je voorlopig nog wel even plezier van, maar wil je uiteindelijk weer een andere achtergrond gebruiken, dan voer je dezelfde stappen gewoon opnieuw uit. En wil je vaker dit soort Mac-tips ontvangen? En op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!