Terug naar Mac mini 2022 verwachtingen: kleine Mac, grote veranderingen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Mac mini 2022 verwachtingen: kleine Mac, grote veranderingen

Door Ward Edema4 januari 2022 11:253 min. leestijd0

De Mac mini heeft al bijna 12 jaar hetzelfde ontwerp, maar daar lijkt dit jaar verandering in te komen! Dit zijn onze Mac mini 2022 verwachtingen.

Mac mini 2022

Mac mini 2022: nieuw ontwerp

Het ontwerp van de Mac mini gaat volgens de meest recente geruchten volledig op de schop. Apple stapt af van het aluminium kastje dat nog geïntroduceerd werd door Steve Jobs, en gaat nu voor een dunner design met een plexiglas bovenkant.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hiermee gaat Apple een beetje terug in de tijd, want de originele Mac mini had een soortgelijk ontwerp. Dit past bij het Apple van nu: ook de MacBook Pro 2021 leent designelementen van een oude PowerBook uit 2003, en de felle kleuren van de 24-inch iMac doen denken aan het origineel uit 1998.

Mac mini 2022 design

Door het dunnere ontwerp zal de voeding waarschijnlijk extern zijn. Bij het huidige model zit deze nog ingebouwd. Een voordeel van een externe voeding is dat hij gemakkelijk te vervangen is als er problemen zijn, en dat je waarschijnlijk je ethernetkabel er in kunt pluggen zoals bij de 24-inch iMac.

Véél sneller

De Mac mini 2022 krijgt naar alle waarschijnlijkheid dezelfde chips als de nieuwste MacBook Pro. Dit betekent dat je de keuze krijgt uit de M1 Pro en M1 Max.

De M1 Pro is een stuk sneller dan de reguliere M1, met 10 cores (acht high performance-cores en twee efficiency-cores) en 16 grafische cores. De M1 Max doet daar nog een schepje bovenop op grafisch vlak, met 24 of zelfs 32 grafische rekenkernen.

M1 Pro vs. M1 Max

Hierdoor wordt de Mac mini 2022 echt een ‘powerhouse’, waarmee je zelfs de zwaarste taken met gemak uit kunt voeren. Bovendien hebben beide chips speciale ‘engines’ voor videobewerking, waardoor het renderen en exporteren van video’s véél sneller gaat.

Lees meer over de chips in ons koopadvies: M1 Pro vs. M1 Max: zo kies je de chip voor je MacBook Pro 2021.

Uitbreidbaar

De Mac mini 2022 krijgt ook meer mogelijkheden qua configuratie. Waar het huidige model met M1-chip maximaal te configureren is met 16 GB werkgeheugen en 2 TB opslag, zal dit waarschijnlijk bij het nieuwe model tot 64 GB werkgeheugen en 8 TB opslag zijn.

Mac mini 2022 aansluitingen

Ook extern wordt de Mac mini 2022 beter uit te breiden, door twee extra Thunderbolt 4-aansluitingen (vier in totaal). Daarnaast verwachten we twee normale usb-poorten en een hdmi-aansluiting. En met de komst van de sd-kaartlezer in de nieuwste MacBook Pro, is de kans groot dat ook deze naar de Mac mini komt.

Mac mini 2022 release en prijs

De Mac mini 2022 wordt in het voorjaar verwacht, maar er is een kans dat hij iets later wordt aangekondigd tijdens de WWDC in juni. Nog heel even geduld dus! Hij wordt waarschijnlijk naast het huidige model verkocht als een duurdere premium-uitvoering, zoals nu het geval is voor het Intel-model. Wat de prijs precies zal zijn is nog onzeker, maar de startprijs ligt waarschijnlijk rond de 1499 euro.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar