Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Chromecast of Apple TV kopen? Het is niet nodig als je een Mac hebt

Auteur: Koen van Ekeren
6 reacties
Mac als Apple TV kopen


Lees verder na de advertentie

Apps van smart-tv’s werken vaak slecht en in de toekomst mogelijk zelfs helemaal niet, zo waarschuwt de Consumentenbond. In dat geval kun je uitwijken naar een Chromecast of een Apple TV kopen, maar wist je dat je Mac ook een uitstekend alternatief is?

Gebruik je Mac als mediaspeler

Als je geen smart tv hebt of de apps niet goed werken, kun je je foto’s, muziek en films met je iPhone streamen naar het scherm van je televisie. In dat geval heb je wel een apparaat nodig dat je aan je tv hangt – de meest bekende zijn de Chromecast (€ 39) en Apple TV (€ 159).

Bezit je een Mac? Dan kun je het geld mooi in je zak houden, want die is in te zetten als een perfecte mediaspeler. Het enige wat je nodig hebt zijn een hdmi-kabel en wat gratis apps.

In iCreate 105 leggen we stap voor stap uit wat de perfecte manier is om je Mac te gebruiken als een mediaspeler. We laten bijvoorbeeld zien hoe je het startscherm van de Apple TV nabouwt en hoe je je Mac vanuit de bank bedient met een uitstekende iPhone-app. En als je eens niet actief bent, rollen de prachtige screensavers van de Apple TV over het scherm.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Je kunt de uitgave nu halen in de winkels, of bestellen in de webshop:

Mac als Apple TV

Na het doorlopen van de stappen heb je een geweldige mediaspeler onder je tv. Al je foto en video-bestanden benader je zo op je televisie. En je Mac geeft je televisie ook toegang tot alle media op internet, zoals NPO Gemist en streamingdiensten als Netflix en Spotify.