Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews Apple TV tvOS 11

NPO Start op de Apple TV

Auteur: Sven Lamers
2 reacties
NPO


Lees verder na de advertentie

Het voelde als een eeuwigheid, maar eindelijk is het zover. Ergens in Hilversum werden de laatste resten van het kijk- en luistergeld bij elkaar geschraapt om een echte NPO-app voor de Apple TV te ontwikkelen. De iPhone- en iPad-app NPO Start bestond natuurlijk al langer, en het beeld hiervan kon je via AirPlay ook al naar de Apple TV streamen. Met de toegewijde app gaat dat sinds deze zomer veel gemakkelijker.

Deze review komt uit iCreate 100:

NPO Start

Als je de app voor iOS kent, vind je meteen de weg in de tvOS-versie. NPO Start is onderverdeeld in een aantal tabbladen. Op Start vind je aanbevolen content en verschillende categorieën. Met een klik speel je zo populaire programma’s als Ik Vertrek of de Scandinavische serie The Bridge af. Met een account (NPO ID) kun je daarnaast series volgen om geen aflevering te missen of programma’s voor later opslaan. Op de tab Live vind je de livestreams van alle NPO-televisiezenders, evenals de radiostations van de publieke omroep. Met de twee laatste tabs ten slotte blader je door daadwerkelijk alle content, en dan zowel op alfabetische volgorde (Programma’s) npo sals chronologisch per dag (Gids).

Plus-abonnement


kooptip

De app is gratis om te downloaden en gebruiken, maar dan krijg je niet de volledige functieomvang. Zo blijft de beeldkwaliteit in de gratis versie altijd een beetje beperkt, daarnaast mag je niet naar het volledige aanbod kijken. Daarvoor moet je een abonnement nemen op NPO Start Plus, voor € 2,95 per maand. Dan kun je bijna alles in HD bekijken (op de livestreams na) en bovendien zijn sommige uitzendingen al beschikbaar voordat ze op televisie komen. Het is een jammer dat je hiervoor per se moet betalen, maar we zijn al bijzonder blij dat de app eindelijk zijn weg naar de Apple TV heeft gevonden.

Pluspunten

Minpunten