Terug naar NPO Start op de Apple TV
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

NPO Start op de Apple TV

Door Sven Lamers16 augustus 2018 12:192 min. leestijd0

Het voelde als een eeuwigheid, maar eindelijk is het zover. Ergens in Hilversum werden de laatste resten van het kijk- en luistergeld bij elkaar geschraapt om een echte NPO-app voor de Apple TV te ontwikkelen. De iPhone- en iPad-app NPO Start bestond natuurlijk al langer, en het beeld hiervan kon je via AirPlay ook al naar de Apple TV streamen. Met de toegewijde app gaat dat sinds deze zomer veel gemakkelijker.

Deze review komt uit iCreate 100:

iCreate 100
iCreate 100
De beste apps, tips en gadgets voor je vakantie

NPO Start

Als je de app voor iOS kent, vind je meteen de weg in de tvOS-versie. NPO Start is onderverdeeld in een aantal tabbladen. Op Start vind je aanbevolen content en verschillende categorieën. Met een klik speel je zo populaire programma’s als Ik Vertrek of de Scandinavische serie The Bridge af. Met een account (NPO ID) kun je daarnaast series volgen om geen aflevering te missen of programma’s voor later opslaan. Op de tab Live vind je de livestreams van alle NPO-televisiezenders, evenals de radiostations van de publieke omroep. Met de twee laatste tabs ten slotte blader je door daadwerkelijk alle content, en dan zowel op alfabetische volgorde (Programma’s) npo sals chronologisch per dag (Gids).

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Plus-abonnement

De app is gratis om te downloaden en gebruiken, maar dan krijg je niet de volledige functieomvang. Zo blijft de beeldkwaliteit in de gratis versie altijd een beetje beperkt, daarnaast mag je niet naar het volledige aanbod kijken. Daarvoor moet je een abonnement nemen op NPO Start Plus, voor € 2,95 per maand. Dan kun je bijna alles in HD bekijken (op de livestreams na) en bovendien zijn sommige uitzendingen al beschikbaar voordat ze op televisie komen. Het is een jammer dat je hiervoor per se moet betalen, maar we zijn al bijzonder blij dat de app eindelijk zijn weg naar de Apple TV heeft gevonden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar