Terug naar Refurbished Apple-verkoper Leapp failliet verklaard
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Refurbished Apple-verkoper Leapp failliet verklaard

Door Laura Grootaarts11 juni 2018 11:282 min. leestijd0

Leapp, verkoper van refurbished Apple-producten, is op 8 juni failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De ruim dertig Leapp-winkels in Nederland, België en Duitsland blijven voorlopig gesloten en ook de webshop is dicht.

Leapp failliet verklaard

Op de website van Leapp is te lezen dat de curator de mogelijkheden voor een doorstart onderzoekt. De curator heeft inmiddels besloten om de winkels een tijd dicht te houden, omdat daarmee de kans op een doorstart het grootst is.

Leapp failliet verklaard

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

 

Het failliet van Leapp komt onverwacht: in april werd er nog een Leapp-winkel geopend in Delft. Het faillissement heeft te maken met de expansiedrift van Leapp. Om de explosieve groei bij te kunnen houden, was er nieuwe financiering nodig en dat is niet op tijd gelukt, zo vertelt Leapp-oprichter Rogier van Camp aan Retailtrends. Eerder was er al uitstel van betaling gevraagd.

Onzekerheid voor klanten

Vanwege het faillissement heeft Leapp de voorwaarden aan moeten passen. Producten ruilen of retourneren kan niet meer. En het heeft ook gevolgen voor de garantie. Leapp kan nu geen garantie meer bieden op refurbished iPhones, iPads en Macs die je er gekocht hebt. ‘Het alsnog voortzetten van de garantie zal onder de aandacht worden gebracht van de kandidaat-doorstarters’, meldt Leapp. Maar ook als er een overname plaats gaat vinden, is de overnemende partij is in principe niets verplicht.

Heb je momenteel een product bij Leapp aangeboden ter reparatie? Dan sta je er iets zonniger voor. Je krijgt je eigendom gewoon terug. Onduidelijk is nog wanneer; in overleg met de curator wordt een plan van aanpak gemaakt om de producten terug te bezorgen bij hun eigenaar.

Bij Leapp werken ongeveer 200 mensen: hopelijk kunnen die weer snel aan de slag.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar