Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Refurbished Apple-verkoper Leapp failliet verklaard

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Winkel leapp


Lees verder na de advertentie

Leapp, verkoper van refurbished Apple-producten, is op 8 juni failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. De ruim dertig Leapp-winkels in Nederland, België en Duitsland blijven voorlopig gesloten en ook de webshop is dicht.

Leapp failliet verklaard

Op de website van Leapp is te lezen dat de curator de mogelijkheden voor een doorstart onderzoekt. De curator heeft inmiddels besloten om de winkels een tijd dicht te houden, omdat daarmee de kans op een doorstart het grootst is.

 

Het failliet van Leapp komt onverwacht: in april werd er nog een Leapp-winkel geopend in Delft. Het faillissement heeft te maken met de expansiedrift van Leapp. Om de explosieve groei bij te kunnen houden, was er nieuwe financiering nodig en dat is niet op tijd gelukt, zo vertelt Leapp-oprichter Rogier van Camp aan Retailtrends. Eerder was er al uitstel van betaling gevraagd.

Onzekerheid voor klanten


kooptip

Vanwege het faillissement heeft Leapp de voorwaarden aan moeten passen. Producten ruilen of retourneren kan niet meer. En het heeft ook gevolgen voor de garantie. Leapp kan nu geen garantie meer bieden op refurbished iPhones, iPads en Macs die je er gekocht hebt. ‘Het alsnog voortzetten van de garantie zal onder de aandacht worden gebracht van de kandidaat-doorstarters’, meldt Leapp. Maar ook als er een overname plaats gaat vinden, is de overnemende partij is in principe niets verplicht.

Heb je momenteel een product bij Leapp aangeboden ter reparatie? Dan sta je er iets zonniger voor. Je krijgt je eigendom gewoon terug. Onduidelijk is nog wanneer; in overleg met de curator wordt een plan van aanpak gemaakt om de producten terug te bezorgen bij hun eigenaar.

Bij Leapp werken ongeveer 200 mensen: hopelijk kunnen die weer snel aan de slag.