Terug naar Apple nadert magische grens van $1.000.000.000.000 na recordwinst
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple nadert magische grens van $1.000.000.000.000 na recordwinst

Door Koen van Ekeren1 augustus 2018 10:002 min. leestijd1

Apple verdiende het afgelopen kwartaal goed aan zijn producten en diensten. De omzet was bijna 53,3 miljard dollar, ongeveer 17 procent hoger dan vorig jaar. Nog nooit waren de inkomsten van het bedrijf in de maanden april, mei en juni zo hoog. En dat terwijl het nauwelijks meer producten verkocht …

kwartaalcijfers Apple

Hoe rijk is Apple?

Dat Apple het afgelopen kwartaal zo goed boerde, dankt het vooral aan de iPhone-omzet. Die steeg met ongeveer 20 procent: van 24,8 naar 29,8 miljard dollar. Toch verkocht het nauwelijks meer iPhones; net als vorig jaar zijn dat ongeveer 41 miljoen stuks.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De hogere iPhone-omzet is te danken aan de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone, die (vooral dankzij de iPhone X) flink is opgedreven. Per iPhone verdient hengelt Apple ongeveer 724 dollar binnen. Vorig jaar was dat nog 606 dollar. De precieze verkoopcijfers van de iPhone X zijn niet bekend, maar Apple-topman Luca Maestri meldt dat het vlaggenschip de best verkochte iPhone van het kwartaal was.

Ook de omzet over diensten leverden een belangrijke bijdrage aan Apple’s schatkist. Aan diensten als de App Store, Apple Music en iCloud verdiende het 9,5 miljard dollar, 37 procent meer dan vorig jaar. Ook bij de verkoop van andere producten, zoals de Apple Watch, Apple TV, AirPods en HomePod, steeg de omzet: van 3,2 naar 3,7 miljard dollar.

Hhet aantal verkochte iPads bleef redelijk hetzelfde: van 11,4 miljoen vorig jaar naar 11,6 miljoen. De Mac-verkopen liepen terug. Vorig jaar werden er 4,3 miljoen Macs verkocht; de afgelopen maanden bleef de teller steken op 3,7 miljoen.

Magische grens

Door de goede cijfers schiet ook de marktwaarde van Apple in de lift. Op het moment van schrijven is Apple ruim 935 miljard dollar waard en analisten voorspellen dat dit bedrag deze dagen oploopt naar boven de 960 miljard dollar. Daarmee komt het dichter bij het eerste beursgenoteerde bedrijf dat de magische grens van één biljoen dollar overstijgt.

In het komende kwartaal doet Apple drie nieuwe iPhone 2018-modellen uit de doeken. Het bedrijf rekent dan op een nog hogere omzet. Die ligt naar verwachting tussen de 60 en 62 miljard dollar.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
WilcoVx
Lezer
WilcoVx

Tja, gek genoeg worden de producten (vooral Mac’s) er toch helemaal niet beter op zo lijkt het inmiddels. Het is een zooitje geworden waarbij de pro-/consument wordt afgescheept met pleisters plakken of genegeerd. Dit vooral allemaal steeds meer van die rare situaties in de laatste paar jaar. En voorheen kon er op de bekende Mac tijdschriften-sites/tech-blogs nog wel eens een min-of-meer stevig kritisch woord gevonden worden betreffende een enkele beroerde soft-&hardware fout of misser. Maar het draait blijkbaar alleen nog maar om de meest verkochte ‘premium’ spullen en clickbaits met onzin over luxe iPhoneX foefjes. Het valt eigenlijk ook gewoon… Lees meer »