Terug naar ‘Jimmy Iovine vertrekt bij Apple’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Jimmy Iovine vertrekt bij Apple’

Door Daan Jeuken5 januari 2018 11:012 min. leestijd0

Jimmy Iovine, het hoofd van Apple Music, vertrekt in augustus bij Apple. De grootheid uit de muziekindustrie was samen met Dr Dré onderdeel van Apple’s overname van Beats, en hij speelde een grote rol bij de opzet van Apple Music. Maar die rol leek inmiddels uitgespeeld, beweren insiders.

Jimmy Iovine’s connecties

Jimmy Iovine werkte als producer onder meer met Bruce Springsteen, John Lennon, Eminem, U2 en Lady Gaga. In 1990 startte hij het platenlabel Interscope Records, waar hij Tupac contracteerde. In 1999 ging Interscope samen met Geffen en kwam Iovine in het bestuur.

Beats

Apple Music Jimmy Iovine

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Al die connecties waren goud waard voor Apple, dat voor zijn streamingdienst jarenlang moeite had om voet aan de grond te krijgen. De overname van Beats, voor $ 3 miljard, leek vooral te zijn om Iovine en diens connecties binnenboord te halen. Een jaar na de overname zag Apple Music het levenslicht. Iovine kreeg weliswaar geen officiële titel, maar ging als het gezicht van de dienst door het leven. De rol van Dr. Dré bij Apple is overigens een groot raadsel.

De groei van Apple Music

Onder de hoede van Iovine groeide Apple Music naar 30 miljoen betalende klanten. Dat is niet slecht, maar het kan nog steeds niet tippen aan de 70 miljoen van Spotify. Volgens Iovine moest een streamingdienst veel meer zijn dan ‘wat liedjes en playlists’. Die lijn lijkt Apple te willen doortrekken door ook een videoplatform op te zetten, of zelfs Netflix over te nemen.

Ongeleid projectiel

De rol van Iovine bij Apple leek de laatste tijd echter uitgespeeld. De streamingdienst is geboren, met dank aan hem, maar sindsdien is er weinig opzienbarends veranderd. Iovine’s toekomstvisie scheen regelmatig te botsen met die van andere Apple-executives, waaronder hoofd services Eddy Cue. Bovendien was de hart-op-de-tong attitude van de 64-jarige moeilijk te lijmen met de Apple-cultuur. In augustus staat zijn laatste aandelen-uitbetaling gepland, daarna zullen de wegen van Jimmy en Apple scheiden.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar