Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Jailbreak-tweak: Een snelheidsmeter in Kaarten

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Er is voor de iPhone veel navigatiesoftware te downloaden, maar deze apps zijn meestal behoorlijk aan de prijs. De gratis standaardapp Kaarten heeft weliswaar geen turn-by-turn-functie (waarbij een stem je vertelt waar je heen moet), maar het brengt je desalniettemin heel gemakkelijk van A naar B. Om Kaarten nog iets meer op een navigatieprogramma te lijken gaan wij er een aan snelheidsmeter toevoegen, met de jailbreak-tweak Speed for Maps.

Uitleg
De app Kaarten volgt via GPS waar je je bevindt. Als je onderweg bent kun je aan het blauwe bolletje zien waar je je begeeft en het bolletje beweegt realtime mee met je beweging. Het moet voor Kaarten dus niet zo moeilijk zijn om je snelheid te berekenen. Dit is precies wat Speed for Maps doet.

Installeren

Stap 1:
Zoek in de Cydia Store op Speed for Maps. Open het programma en klik rechtsboven op ‘Installeer’ en vervolgens op ‘Bevestig’. Herstart het Springboard als de installatie is voltooid.kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Stap 2:
Standaard staat de snelheidsmeter ingesteld op de eenheid mijl per uur. Tenzij je een Anglofiel bent, wil je dit waarschijnlijk aanpassen in kilometers per uur. Ga naar ‘Instellingen’ en scrol naar beneden, waar je tussen de jailbreak-apps ‘Speed for Maps’ ziet staan. Tik hierop, tik op ‘Units’ en kies voor ‘Kilometers Per Hour (km/h)’.Stap 3:
Klaar is Kees! Als je nu de app Kaarten opent zie je rechtsonder een bolletje met je snelheid.


Wil jij deze tweak ook gebruiken, maar heb je je iPhone nog niet gejailbreakt? Volg onze workshop.