Terug naar Update Pages, Numbers en Keynote: ontdek wat er nieuw is!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Update Pages, Numbers en Keynote: ontdek wat er nieuw is!

Door Laura Grootaarts10 juli 2020 09:222 min. leestijd0

Apple heeft alle iWork-programma’s geüpdatet. Pages, Numbers en Keynote hebben er zodoende allerlei nieuwe functies bij gekregen. Dat geldt voor zowel de macOS- als de iOS-versie van de apps. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen in versie 10.1 van de apps.

iWork

1. Pages als vervanger van iBooks Author

Vorige maand maakte Apple bekend te stoppen met de ondersteuning van iBooks Author. Pages bevat inmiddels meer dan voldoende gereedschappen voor het maken en publiceren van digitale boeken, dus iBooks Author is overbodig geworden. Je kunt de .iba-bestanden vanaf nu openen in Pages en ze daar verder bewerken. De meeste van de interactieve widgets werken nog gewoon, de uitzonderingen heeft Apple beschreven op een Support-pagina.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Webvideo invoegen

In Pages, Numbers en Keynote kun je nu een video van het internet inbedden. Het gaat om video’s van YouTube en Vimeo. Hoe het werkt op zowel de iPhone als de Mac? Dat lees je in onze tip Een YouTube-video in Pages zetten.

3. Titels en bijschriften

Je kunt nu heel eenvoudig titels en bijschriften toevoegen aan diverse elementen in je documenten. Denk aan afbeeldingen, video’s, vormen en diverse soorten objecten.

Updaten

Als je Pages, Numbers of Keynote opent, krijg je direct de melding dat er een gratis update voor je klaarstaat in de (Mac) App Store. Je kunt ook direct naar de Store gaan, de betreffende app opzoeken en op de knop ‘Werk bij’ klikken of tikken.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar