Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple stopt met iBooks Author en iTunes U

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iBooks Author


Lees verder na de advertentie

Apple stopt met de app iBooks Author, waarmee je mooi vormgegeven (studie)boeken kon maken. Ook komt er een einde aan de onderwijs-app iTunes U.

iBooks Author stopt per 1 juli

iBooks Author wordt op 1 juli verwijderd uit de App Store en niet meer ondersteund, zo blijkt uit een mail die Apple heeft verstuurd naar actieve gebruikers van de app.

Apple meent dat Pages inmiddels voldoende gereedschappen heeft om boeken te maken. Twee jaar terug werden de eerste opties geïntroduceerd en inmiddels is Pages uitgegroeid tot een volwaardig platform voor het maken van boeken, niet alleen op de Mac maar ook op de iPad en zelfs de iPhone.

Je kunt iBooks Author blijven gebruiken op macOS 10.15, maar er komt een beter en toekomstbestendiger alternatief. Apple brengt binnenkort een update uit voor Pages en daarin zit een optie voor het importeren van je iBooks Author-documenten (.iba). Boeken die al in de Book Store van Apple staan, blijven beschikbaar.

iTunes U stopt eind 2021


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

iTunes u

Ook voor iTunes U gaat het doek vallen, maar dat duurt nog even: eind 2021 stopt Apple ermee. Dat is geen verrassing, want deze app is al jaren niet meer verder ontwikkeld door Apple en kreeg ook nog nauwelijks publiciteit.

Ook hier omdat er voldoende andere educatieve apps zijn die een prima alternatief vormen. Voor leraren is er Classroom om de voortgang van studenten in de gaten te houden, en met Schoolwork kunnen heel gemakkelijk educatieve materialen verspreid worden onder de leerlingen. Heb je zelf gepubliceerd op iTunes U, dan geeft Apple Podcasts en Boeken als alternatieve platforms.

Bronnen: Support iBooks Author en Support iTunes U

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!