Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Grote iWork-update: 5x dit is er nieuw in Pages, Numbers en Keynote

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iWork vormen


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de drie iWork-programma’s een grote update gegeven. Pages, Numbers en Keynote hebben er zodoende veel nieuwe functies bij gekregen – dat geldt voor zowel de iOS- als de Mac-versie. Wij hebben de 5 grootste vernieuwingen van de iWork update op een rij gezet!

1. Audio opnemen

Misschien wel de opvallendste wijziging in de iOS-versie van de drie iWorkprogramma’s: voortaan kun je gemakkelijk audio kunt opnemen, bewerken en afspelen – direct in de programma’s zelf dus. Hiervoor gebruik je de ingebouwde microfoon van je iOS-toestel, een bluetooth headset of een compatibele microfoon.

2. Verbeteringen slimme annotaties

Slimme annotaties mac

Heb je de slimme annotaties al eens uitgeprobeerd? In Pages op de iPad en de iPhone zijn ze nu nog een tikkeltje slimmer geworden. Markeer je een zinsdeel en besluit je om woorden toe te voegen of te verwijderen, dan groeit of krimpt de markering mee.

3. Apple Pencil om te navigeren


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple Pencil op de iPad Pro

Het was een veelgehoorde klacht over de Apple Pencil op de iPad: sinds deze lente kun je ermee tekenen in de drie iWork-programma’s, maar níet meer mee navigeren. Zette je de Pencil op een spreadsheet, dan begon je direct met tekenen en kon je bijvoorbeeld niet meer scrollen. Met deze update krijg je weer de keuze: tekenen óf navigeren.

4. Een nieuwe look voor diagrammen

afgeronde diagrammen iwork

In alle iWork-programma’s voor iPhone, iPad en Mac kun je de diagrammen een heel nieuwe look geven. Je kunt afgeronde hoeken gebruiken op kolommen en staven: ziet er meteen heel anders uit. Je bepaalt zelf hoe rond de hoeken moeten zijn.

5. Nieuwe vormen

In alle iWork-programma’s heb je toegang tot een complete bibliotheek met honderden creatieve en bewerkbare vormen. Maar je kunt natuurlijk nooit genoeg vormen hebben om je documenten mee te verlevendigen, en daarom heeft Apple het assortiment opnieuw uitgebreid.

Verder zijn er nog talloze kleine verbeteringen en aanpassingen. Zo kun je een Keynote-presentatie exporteren als film of afbeeldingen, verlooptinten en afbeeldingsvullingen toevoegen aan vormen en tekstvakken en kun je in Pages tekstwijzigingen bijhouden in vormen en tekstvakken.