Terug naar Grote iWork-update: 5x dit is er nieuw in Pages, Numbers en Keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Grote iWork-update: 5x dit is er nieuw in Pages, Numbers en Keynote

Door Laura Grootaarts15 juni 2018 11:492 min. leestijd0

Apple heeft de drie iWork-programma’s een grote update gegeven. Pages, Numbers en Keynote hebben er zodoende veel nieuwe functies bij gekregen – dat geldt voor zowel de iOS- als de Mac-versie. Wij hebben de 5 grootste vernieuwingen van de iWork update op een rij gezet!

1. Audio opnemen

Misschien wel de opvallendste wijziging in de iOS-versie van de drie iWorkprogramma’s: voortaan kun je gemakkelijk audio kunt opnemen, bewerken en afspelen – direct in de programma’s zelf dus. Hiervoor gebruik je de ingebouwde microfoon van je iOS-toestel, een bluetooth headset of een compatibele microfoon.

2. Verbeteringen slimme annotaties

Slimme annotaties mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Heb je de slimme annotaties al eens uitgeprobeerd? In Pages op de iPad en de iPhone zijn ze nu nog een tikkeltje slimmer geworden. Markeer je een zinsdeel en besluit je om woorden toe te voegen of te verwijderen, dan groeit of krimpt de markering mee.

3. Apple Pencil om te navigeren

Apple Pencil op de iPad Pro

Het was een veelgehoorde klacht over de Apple Pencil op de iPad: sinds deze lente kun je ermee tekenen in de drie iWork-programma’s, maar níet meer mee navigeren. Zette je de Pencil op een spreadsheet, dan begon je direct met tekenen en kon je bijvoorbeeld niet meer scrollen. Met deze update krijg je weer de keuze: tekenen óf navigeren.

4. Een nieuwe look voor diagrammen

afgeronde diagrammen iwork

In alle iWork-programma’s voor iPhone, iPad en Mac kun je de diagrammen een heel nieuwe look geven. Je kunt afgeronde hoeken gebruiken op kolommen en staven: ziet er meteen heel anders uit. Je bepaalt zelf hoe rond de hoeken moeten zijn.

5. Nieuwe vormen

iWork vormen

In alle iWork-programma’s heb je toegang tot een complete bibliotheek met honderden creatieve en bewerkbare vormen. Maar je kunt natuurlijk nooit genoeg vormen hebben om je documenten mee te verlevendigen, en daarom heeft Apple het assortiment opnieuw uitgebreid.

Verder zijn er nog talloze kleine verbeteringen en aanpassingen. Zo kun je een Keynote-presentatie exporteren als film of afbeeldingen, verlooptinten en afbeeldingsvullingen toevoegen aan vormen en tekstvakken en kun je in Pages tekstwijzigingen bijhouden in vormen en tekstvakken.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar