Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iTunes voor Windows verdwijnt – en zijn vervanger verklapt groot nieuws!

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iTunes Windows


Lees verder na de advertentie

Er komt een einde aan iTunes voor Windows: het programma uit 2003 wordt vervangen door de gloednieuwe Apple Devices-app. En juist die app geeft nu al iets prijs over een nieuw Apple-product.

iTunes voor Windows

Het is een begrip in de wereld van Windows – en dan niet een positief begrip: iTunes. Jarenlang was dit dé manier om je geïmporteerde cd’s (en gedownloade mp3’tjes) naar je iPod over te zetten. Ook met de komst van de iPhone had je het programma nog jarenlang nodig om je telefoon te activeren en synchroniseren. Pas in 2011 werd het dankzij iOS 5 en de komst van iCloud mogelijk om je iPhone helemaal zonder iTunes te gebruiken.

kooptip

Sindsdien is er op de Mac heel wat veranderd. iTunes is al jaren geleden verdwenen en vervangen door de Muziek-app, met losse apps voor podcasts en films. Het synchroniseren van iPods, iPhones en iPads kan nog steeds, maar dat gaat inmiddels via Finder. Op Windows gebruik je voor al die dingen echter nog stééds het oude iTunes. Maar daar komt nu verandering in.

Drie nieuwe apps voor Windows 11


kooptip

In Windows 11 komen er namelijk drie gloednieuwe apps van Apple: Muziek, Apple TV, en Apple Devices. Deze vervangen met z’n drieën het oude iTunes. Wat met name voor veel Windows-gebruikers als een zege zal worden gezien, is de Muziek-app. Apple Music luisteren via iTunes is een zooitje, en de webversie voor je browser is niet veel beter. Met de losse app wordt het luisteren naar Apple Music op Windows eindelijk prettig. De Apple TV-app moet hetzelfde effect hebben voor het kijken van Apple’s eigen films en series.

Apple Music windows

De laatste app, Apple Devices, krijgt alle synchronisatiefuncties die je op de Mac in Finder vindt. Hiermee maak je dus back-ups van je apparaten, en kun je muziek en films synchroniseren met je iPod, iPhone en iPad.

Apple Devices verbergt een geheim

Hoewel Muziek, Apple TV en Apple Devices pas later dit jaar uit moet komen in de Microsoft Store op Windows 11, hebben 9to5Mac en enkele techtwitteraars al toegang verkregen tot interne testversies. En hoewel dat niet zo interessant klinkt, kwamen ze daarbij tot een bijzondere ontdekking.

In de code van de Apple Devices-app zitten namelijk verwijzingen naar ‘realityOS’ en ‘xrOS’ – en laten dat nou net de twee namen zijn die al maanden in de geruchtenmolen zitten. Apple zou namelijk nog in dubio zijn over welke van de twee namen gekozen moet worden voor het nieuwe besturingssysteem van Apple’s eerste VR-bril. Deze bril, die waarschijnlijk Apple Reality (Pro) gaat heten, zou volgens de laatste geruchten in het voorjaar aangekondigd worden. En Apple treft dus blijkbaar nu al voorbereidingen om hem te kunnen laten synchroniseren met Windows 11!

Meer over Apple Reality

Met de nieuwe hints naar realityOS en xrOS lijken de geruchten rondom Apple’s headset steeds realistischer. Hoe dan ook is het nog steeds een geval van afwachten – hopelijk weten we in maart of april meer. Wil je meer lezen over onze verwachtingen van de VR-bril? Werp dan een blik op ons speciale Apple Reality-dossier.

Apple Reality 3D wereld

Wil je ook in het vervolg het laatste nieuws direct lezen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac