Terug naar iOS 10: 4 verborgen vernieuwingen in Safari
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 10: 4 verborgen vernieuwingen in Safari

Door Laura Grootaarts16 september 2016 11:032 min. leestijd0

Afgelopen dinsdag is iOS 10 uitgekomen. Beetje bij beetje ontdek je alle nieuwe functies – maar naar sommige is het wel even zoeken. Heb je deze 4 vernieuwingen in Safari al opgemerkt?

1. Eindeloos veel tabbladen

In Safari kon je altijd maximaal 36 tabbladen tegelijk open hebben staan. In iOS 10 is dat anders: je kunt nu een oneindig aantal tabbladen openen. Want 36 tabs is natuurlijk véél te weinig. Toch?

2. Alle tabbladen tegelijk sluiten

Safari iOS 10: alle tabbladen sluiten

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Je hoeft dus nooit meer een tab te sluiten. Toch is het soms wel fijn om alle Safari-tabjes te sluiten, het ruimt zo lekker op. Maar met eindeloos veel tabbladen duurt het natuurlijk ook eindeloos lang om ze één voor één allemaal weg te tikken of te vegen. Daar heeft Apple iets op gevonden: houd het icoon met de twee vierkantjes wat langer vast, en je krijgt de optie om alle openstaande tabbladen in één keer te sluiten.

3. Woorden opzoeken

Safari opzoeken in iOS 10

De opzoekfunctie was er op zich ook al in eerdere versies van iOS, maar is nu veel uitgebreider geworden. Selecteer één of enkele woorden in de browser, houd je vinger erop en tik op ‘zoek op’. Je iPhone of iPad gaat voor je op zoek naar meer informatie maar gebruikt daarvoor meer bronnen dan voorheen. Bovendien wordt het in een mooier overzicht weergegeven – het oog wil ook wat.

4. Twee tabs naast elkaar op de iPad

iOS 10 Safari split view

Vorig jaar maakten we kennis met multitasking, zodat je twee apps naast elkaar kunt tonen op het scherm van je iPad. Naast Safari kon je bijvoorbeeld Mail geopend hebben op het scherm. Maar twee websites naast elkaar openen in Safari? Dat was nog niet mogelijk. Daar is nu verandering in gekomen.

Je kunt nu twee pagina’s tegelijk bekijken met Split View in Safari op de iPad. Veeg een tabblad naar de rand van het scherm, of houd een linkje wat langer vast in kies in de pop-up voor ‘open in Split View’.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar