Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 10: 4 verborgen vernieuwingen in Safari

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
standaard zoekmachine Safari veranderen


Lees verder na de advertentie

Afgelopen dinsdag is iOS 10 uitgekomen. Beetje bij beetje ontdek je alle nieuwe functies – maar naar sommige is het wel even zoeken. Heb je deze 4 vernieuwingen in Safari al opgemerkt?

1. Eindeloos veel tabbladen

In Safari kon je altijd maximaal 36 tabbladen tegelijk open hebben staan. In iOS 10 is dat anders: je kunt nu een oneindig aantal tabbladen openen. Want 36 tabs is natuurlijk véél te weinig. Toch?

2. Alle tabbladen tegelijk sluiten

Safari iOS 10: alle tabbladen sluiten

Je hoeft dus nooit meer een tab te sluiten. Toch is het soms wel fijn om alle Safari-tabjes te sluiten, het ruimt zo lekker op. Maar met eindeloos veel tabbladen duurt het natuurlijk ook eindeloos lang om ze één voor één allemaal weg te tikken of te vegen. Daar heeft Apple iets op gevonden: houd het icoon met de twee vierkantjes wat langer vast, en je krijgt de optie om alle openstaande tabbladen in één keer te sluiten.

3. Woorden opzoeken


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Safari opzoeken in iOS 10

De opzoekfunctie was er op zich ook al in eerdere versies van iOS, maar is nu veel uitgebreider geworden. Selecteer één of enkele woorden in de browser, houd je vinger erop en tik op ‘zoek op’. Je iPhone of iPad gaat voor je op zoek naar meer informatie maar gebruikt daarvoor meer bronnen dan voorheen. Bovendien wordt het in een mooier overzicht weergegeven – het oog wil ook wat.

4. Twee tabs naast elkaar op de iPad

iOS 10 Safari split view

Vorig jaar maakten we kennis met multitasking, zodat je twee apps naast elkaar kunt tonen op het scherm van je iPad. Naast Safari kon je bijvoorbeeld Mail geopend hebben op het scherm. Maar twee websites naast elkaar openen in Safari? Dat was nog niet mogelijk. Daar is nu verandering in gekomen.

Je kunt nu twee pagina’s tegelijk bekijken met Split View in Safari op de iPad. Veeg een tabblad naar de rand van het scherm, of houd een linkje wat langer vast in kies in de pop-up voor ‘open in Split View’.