Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple stopt productie iPod: het einde van een tijdperk

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple stopt productie iPod


Lees verder na de advertentie

Het is officieel: de iPod is met pensioen. Na twintig jaar heeft Apple aangekondigd dat de productie van de iPod touch per direct stopt. En dat was het allerlaatste model dat nog werd verkocht.

Apple stopt productie iPod

Volgens Apple is de iPod touch overbodig geworden. Alle functies van dit toestel zijn al jaren beschikbaar op Apple’s geavanceerdere apparaten, zoals de iPhone en de iPad. Het einde was dus al geruime tijd in zicht.

Wil je nog gauw een nieuwe iPod touch toevoegen aan je Apple-collectie, dan heb je nog even tijd. Apple schrijft namelijk dat hij beschikbaar blijft ‘zolang de voorraad strekt’. Al moet je wel wat overhebben voor zo’n collector’s item: het toestel gaat voor € 229 over de toonbank.

Meer dan 20 jaar iPod

De eerste iPod verscheen meer dan 20 jaar geleden, in oktober van 2001. Dit was een baanbrekend moment: nooit eerder had je toegang tot duizenden nummers vanuit de palm van je hand. En dat bleek een groot succes, want in de jaren daarna volgden verschillende varianten van dit accessoire. De iPod nano en iPod shuffle, om er een paar te noemen.


kooptip

In 2007 werd de iPod touch uitgebracht, het allerlaatste iPod-model. Deze had alle functies van een gewone iPhone, met uitzondering van mobiel internet. In 2019 werd nog de zevende generatie van het toestel geïntroduceerd, inclusief A10-chip, 4-inch scherm en een reeks kleuren.

Toch zat het einde van de iPod er al een aantal jaren aan te komen. De iPhone is inmiddels zo geavanceerd, dat je telefoon ook gewoon duizenden nummers kan opslaan. En dan is er nog Apple Music, waarmee je zowat alle muziek ter wereld streamt wanneer je maar wilt. Zo blijft de iPod toch een beetje voortleven in de iPhone.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!