Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPod

iPod nano en iPod shuffle niet meer te koop bij Apple

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPod nano


Lees verder na de advertentie

Apple is gestopt met de verkoop van de iPod nano en de iPod shuffle. De iPod touch is nu nog de enig overgebleven toegewijde muziekspeler van Apple.

Afscheid van de iPod nano en de iPod shuffle

Apple haalde de iPod nano en de iPod shuffle gisteren van de website. Dat betekent dat de laatste iPods zonder internetverbinding nu toch echt gesneuveld zijn. Waarschijnlijk zijn ze nog wel te koop bij andere webshops en elektronica-zaken, maar dan zolang de voorraad strekt.

Apple’s iPods waren lange tijd een doorslaand succes, maar werden minder populair door de opkomst van de iPhone. Want de iPhone kan alles wat een iPod ook kan – en meer. Zélfs wat muziek betreft, want de iPhone ondersteunt Apple Music, wat de nano en shuffle niet doen.

Bevestiging van Apple

Apple heeft het stopzetten van de iPod shuffle en de nano inmiddels bevestigd aan The Verge. ‘Vandaag vereenvoudigen we onze iPod-lineup. We stoppen met de iPod shuffle en de iPod nano. Er zijn nu nog twee iPod touch-modellen met dubbel zoveel opslagcapaciteit.’ Lees meer over de prijsverlaging van de iPod touch.


kooptip

iPod shuffle

Zowel de iPod nano als de iPod shuffle hebben al in geen jaren een update meer gehad. Wel werden er zo nu en dan nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd.