Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPlay: zo speel je De Sims 4 gratis op je Mac

Auteur: Ward Edema
0 reacties
De Sims 4 gratis


Lees verder na de advertentie

De Sims 4 bestaat al acht jaar, maar is nu voor het eerst helemaal gratis te spelen op je Mac. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

De Sims 4 op Mac

Wie is er nou niet bekend met De Sims? De levenssimulator kwam in 2000 op de markt, en is sindsdien één van de bestverkochte spellen allertijden. Door het laagdrempelige karakter van het spel spreekt het bijna iedereen aan: je maakt een Sim, bouwt er een huis voor en leeft een heel leven – en de levens van de generaties erna. En de laagdrempeligheid van het spel neemt nu nóg meer toe.

kooptip

Met de aankondiging dat er gewerkt wordt aan De Sims 5, heeft uitgever EA namelijk bekendgemaakt dat De Sims 4 voortaan gratis te spelen is. Ook op je Mac! Het gaat weliswaar alleen om het basisspel (zonder uitbreidingspakketten), maar het is wel voor het eerst in 22 jaar dat een volledige versie van De Sims gratis te spelen is. En dat is toch best bijzonder.

Is mijn Mac geschikt?


kooptip

Doordat De Sims 4 al in 2014 op de markt kwam, kan bijna iedere moderne Mac het spel met gemak aan. Dit zijn de aanbevolen specificaties:

  • macOS
    Mac OS X El Capitan (10.11) of nieuwer.
  • Processor
    Intel: Intel Core i5 of beter.
    Apple Silicon: Apple M1 of beter.
  • Werkgeheugen
    8 GB of meer.
  • Opslag
    18 GB of meer.

Sims 4 Mac

Zo speel je De Sims 4 op de Mac

Je speelt De Sims 4 op je Mac via EA Origin, EA’s eigen app voor de Mac. Hiermee beheer je alle spellen van EA. Zo werkt het:

  1. Open de downloadpagina van EA.
  2. Klik op ‘Download Now>Origin for Mac’ en open het bestand.
  3. Installeer Origin, en maak een EA-account aan (of log in als je er al een hebt).
  4. Gebruik de zoekbalk in Origin en vul ‘Sims 4’ in. Voeg het spel aan je bibliotheek toe, en installeer het.

Veel speelplezier! Mocht je De Sims 4 uit willen breiden, dan gaat dat ook via Origin. Daar heb je toegang tot alle uitbreidingspakketten. Tip: wacht tot ze in de seizoensuitverkoop zijn!

Meer iPlay?

Wil je meer tips over games op je Mac, iPad en iPhone? Bekijk dan snel onze iPlay-rubriek. En abonneer je op onze nieuwsbrief als je in je mailbox de laatste tips en nieuwtjes voor je Apple-apparaten wilt ontvangen:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: EA