Terug naar 7 redenen om voor de iPhone XS te kiezen in plaats van de iPhone XR
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

7 redenen om voor de iPhone XS te kiezen in plaats van de iPhone XR

Door Koen van Ekeren13 november 2018 11:113 min. leestijd0

Eén en al scherm, een TrueDepth-camera en dezelfde Bionic A12-processor: het zijn een paar van de vele overeenkomsten tussen de iPhone XS en iPhone XR. Toch is het vlaggenschip – de iPhone XS – driehonderd euro duurder dan het instapmodel. Maar waar zit ‘m dat vooral in? We geven zeven redenen om de iPhone XS te verkiezen boven de iPhone XR.

iPhone XR iPhone XS

1. Stijlvoller ontwerp

De iPhone XS en iPhone XR hebben allebei een prachtig modern ontwerp, met een scherm dat zich van rand tot rand uitstrekt. Toch is het uiterlijk van het vlaggenschip iets verfijnder en stijlvoller. Dat komt vooral doordat de zwarte randen rondom het scherm bij de iPhone XS smaller zijn. Bovendien is de iPhone XR wat dikker (8,3 mm) dan de iPhone XS (7,7 mm).

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

2. Een fraaier scherm

iPhone XS iPhone XR

De schermen van beide telefoons zijn waanzinnig, maar toch is het display van de XS net wat mooier. Het vlaggenschip heeft een oled-display, wat veel hogere contrastwaarden oplevert dan het lcd van de XR. De resolutie van de XS is ook hoger met 458 pixels per inch (ppi); bij de XR ligt de pixeldichtheid op 326 ppi. Verder ondersteunt het scherm van de XS Dolby Vision en HDR en dat is niet het geval bij de iPhone XR.

3. Dubbele cameralens

Aan de achterkant heeft de iPhone XS een dubbele cameralens – de iPhone XR niet. Een groot voordeel van die tweede lens is dat je optisch kunt zoomen, waarbij je inzoomt zonder dat je kwaliteit verliest. Bovendien kan de iPhone XS met de dubbele camera beter de voor- en achtergrond van elkaar onderscheiden, wat resulteert in mooiere portretfoto’s.

4. Chiquere kleuren

iPhone XS nieuwe modellen

De iPhone XR is verkrijgbaar in zes kleuren: rood, geel, blauw, koraal, zwart en wit. Die zien er allen schitterend uit, maar de kleurtinten van de iPhone XS – spacegrijs, zilver en goud – zijn net wat chiquer.

5. Hij is verkrijgbaar in twee maten

De iPhone XR is er in één formaat: 6,1 inch. Bij het vlaggenschip heb je de keuze uit een 5,8-inch-model of de honderd euro duurdere iPhone XS Max (6,5 inch). De kleine versie van de iPhone XS laat zich een stuk beter met één hand bedienen dan de iPhone XR, terwijl de Max het grootste iPhone-scherm ooit heeft.

6. De XS kan beter tegen water

De iPhone XS voldoet aan de waterbestendigheidsnorm IP68. Dit betekent dat de iPhone het tot een halfuur volhoudt op twee meter diep. De iPhone XR heeft een classificatie van IP67 en overleeft ook een halfuur onder water, maar dan op een diepte van 1 meter. Bovendien kan de XS veel beter tegen andere vloeistoffen dan water, zoals koffie, thee of frisdrank.

7. 3D Touch

De iPhone XS heeft 3D Touch. Dat is op zich niet zo bijzonder, want dat hebben alle iPhones sinds de 6s. Op één toestel na: de iPhone XR. Die heeft iets wat Apple ‘Haptic Touch’ noemt. In plaats van dat je stevig op het scherm drukt, druk je wat langer op het scherm. Op die plek is er een lichte trilling, wat voor een klik-illusie zorgt. Dit werkt langzamer dan 3D Touch en het voelt aan als een stapje terug.

iPhone XS of iPhone XR?

Twijfel je nog steeds of je voor de iPhone XS of iPhone XR moet gaan? Lees dan de review die we schreven over de iPhone XS en iPhone XR. Je vindt het artikel in iCreate 103:

iCreate 103
iCreate 103
De ultieme vergelijking: iPhone XS vs. iPhone XR
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar