Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 2018

'Apple werkt aan gigantische iPhone X Plus in een nieuwe kleur'

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
A12-chip iPhone 2018


Lees verder na de advertentie

Er verschijnen dit jaar drie nieuwe iPhones, zo beweert Bloomberg. Het gaat om een 6,5-inch iPhone met oled-scherm, een geüpgradede versie van de 5,8-inch iPhone X en een budgetmodel met een 6,1-inch lcd-scherm. Alle drie hebben kenmerken van de iPhone X: dat wil zeggen, een en al scherm met een inkeping bovenin en Face ID.

Grootste iPhone-scherm ooit

De eerstgenoemde iPhone heeft met 6,5-inch het grootste iPhone-scherm ooit. In totaal wordt het toestel overigens niet veel groter dan de iPhone 8 Plus, maar het scherm neemt een veel groter deel van het oppervlak in beslag. Dit toestel neigt zodoende naar een tablet en heeft een resolutie van 1242 x 2688 pixels, en daarmee is het scherm nagenoeg even scherp als dat van de huidige iPhone X. Intern wordt deze iPhone ‘D33’ genoemd en volgens insiders zijn er al prototypes van in de omloop. Gisteren nog, lekten het voor het eerst foto’s uit van onderdelen van deze grote iPhone.

Nieuwe kleur: goud

Apple zou ook weer een extra kleur toevoegen aan het assortiment. Nieuw is eigenlijk niet het juiste woord: terug van weggeweest is beter. De nieuwe versie van de iPhone X en het grotere model zijn straks namelijk misschien ook in de kleur goud verkrijgbaar – het goedkopere toestel dus niet. Apple zou deze kleur ook voor de huidige iPhone X hebben willen ontwikkelen, maar liep daarbij aan tegen productieproblemen. Daarom bleef de keuze beperkt tot zilver en spacegrijs. Op Slashleaks is al een foto te vinden van deze nieuwe gouden kleur.

Gouden iPhone

Goedkopere iPhone


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Naast twee toptoestellen, komt er dus ook een budgetvriendelijkere alternatief. Om de prijs hiervan binnen de perken te houden, krijgt dit toestel een lcd-scherm zoals de iPhone 8. Het heeft ook aluminum randen en een glazen achterkant zoals de iPhone 8. De randen van de duurdere iPhones zijn van rvs.

Ook nieuw: dual sim

Volgens Bloomberg overweegt Apple de grootste iPhone uit te rusten met dual sim, waarmee het gebruik van twee simkaarten ondersteund wordt. Voor Apple is dat iets nieuws, bij andere smartphones bestaat dit al langer. Dual sim komt van pas als je je iPhone privé en zakelijk wilt gebruiken. Of als je in het buitenland een lokale simkaart aanschaft. Dual sim wordt misschien slechts toegepast in een beperkt aantal regio’s.

Lees ook ons dossier over de iPhone 2018.