Terug naar 'Apple werkt aan gigantische iPhone X Plus in een nieuwe kleur'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple werkt aan gigantische iPhone X Plus in een nieuwe kleur'

Door Laura Grootaarts27 februari 2018 11:062 min. leestijd0

Er verschijnen dit jaar drie nieuwe iPhones, zo beweert Bloomberg. Het gaat om een 6,5-inch iPhone met oled-scherm, een geüpgradede versie van de 5,8-inch iPhone X en een budgetmodel met een 6,1-inch lcd-scherm. Alle drie hebben kenmerken van de iPhone X: dat wil zeggen, een en al scherm met een inkeping bovenin en Face ID.

Grootste iPhone-scherm ooit

De eerstgenoemde iPhone heeft met 6,5-inch het grootste iPhone-scherm ooit. In totaal wordt het toestel overigens niet veel groter dan de iPhone 8 Plus, maar het scherm neemt een veel groter deel van het oppervlak in beslag. Dit toestel neigt zodoende naar een tablet en heeft een resolutie van 1242 x 2688 pixels, en daarmee is het scherm nagenoeg even scherp als dat van de huidige iPhone X. Intern wordt deze iPhone ‘D33’ genoemd en volgens insiders zijn er al prototypes van in de omloop. Gisteren nog, lekten het voor het eerst foto’s uit van onderdelen van deze grote iPhone.

Nieuwe kleur: goud

Apple zou ook weer een extra kleur toevoegen aan het assortiment. Nieuw is eigenlijk niet het juiste woord: terug van weggeweest is beter. De nieuwe versie van de iPhone X en het grotere model zijn straks namelijk misschien ook in de kleur goud verkrijgbaar – het goedkopere toestel dus niet. Apple zou deze kleur ook voor de huidige iPhone X hebben willen ontwikkelen, maar liep daarbij aan tegen productieproblemen. Daarom bleef de keuze beperkt tot zilver en spacegrijs. Op Slashleaks is al een foto te vinden van deze nieuwe gouden kleur.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gouden iPhone

Goedkopere iPhone

Naast twee toptoestellen, komt er dus ook een budgetvriendelijkere alternatief. Om de prijs hiervan binnen de perken te houden, krijgt dit toestel een lcd-scherm zoals de iPhone 8. Het heeft ook aluminum randen en een glazen achterkant zoals de iPhone 8. De randen van de duurdere iPhones zijn van rvs.

Ook nieuw: dual sim

Volgens Bloomberg overweegt Apple de grootste iPhone uit te rusten met dual sim, waarmee het gebruik van twee simkaarten ondersteund wordt. Voor Apple is dat iets nieuws, bij andere smartphones bestaat dit al langer. Dual sim komt van pas als je je iPhone privé en zakelijk wilt gebruiken. Of als je in het buitenland een lokale simkaart aanschaft. Dual sim wordt misschien slechts toegepast in een beperkt aantal regio’s.

Lees ook ons dossier over de iPhone 2018.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar